bugün

türkiye'nin eğitim öğretim sistemi veya kişisel sebepler yüzünden veya daha da başka sebepler yüzünden olan durumdur.
bu kadar kolay bir sınavdan, nacizane bu yazarın 3 sene sonra tek gün çalışmadan girip 416 aldığı bir sınavdan sıfır çekebiliyorsa, hepsinin evinin yolunu bile bulamayacak kadar aptal olduklarını düşündüren durumdur.
beklenenden daha düşük bir miktardır. herşey bir yana sınava girenlerin %80 i barajı geçmişse bir yerde mutlaka bi yanlış yapılmıştır. tüh dalgınlığıma gelmiş. lys ye girişlerde paralıydı değil mi!
eğitimde eşitlik sağlanmadığı sürece giderek artacağını düşündüğüm zırt!
öylesine girenler de olduğu için şaşırmadığım olaydır beni asıl şaşırtan istatistik 120 kadar ''okul birincisi'' olan öğrencinin barajı geçememesidir..
her yıl 2 milyon kişinin girdiği söz konusu sınavda her yıl 500-600 bin kişi de barajı geçemez.
eskiden şaşırırdım da artık şaşırmıyorum.

9.sınıfa gelmiş öğrencim 1 ile 1'i toplayınca 11 buluyor. 4 basamaklı sayıyı yazamayanı biliyorum. bir de okuma yazma bilmeyeni. bunların hepsinin istanbul'da bir meslek lisesinde olması da gayet normal geliyor artık...

ilkokul ve ortaokulda öğrenciyi geçirmek zorundasın. lisede bırakabiliyorsun ama onun da hesabını senden ya veli ya öğrenci ya da öğretmenini savunmayan sanki kendisi hiç öğretmen olmamış gibi davranan idarecin soruyor. daha kötüsü...daha 2 ay önce okula gelen müfettiş "hiçbir şey bilmese de geçirin" diyor ve bunu denetim sonrası yapılan toplantıda 150 öğretmenin gözünün içine bakarak söylüyor. ve görev yaptığım okulda geçen yıl 280 öğrencinin sadece 43'ü ygs'de barajı geçebildi, barajı geçmek için de 20-30 soru çözmek gerekiyor sadece.

o yüzden artık şaşırmıyorum. hiçbir şeye hem de...inancım tükenmek üzere. bildiğin tükenmişlik yaşıyorum. birinin kafasına bilgiyi "zorla" sokamıyorsun, yok öyle bir şey. ben çaresizliğin ne demek olduğunu ilk görev yerim olan istanbul'un zorunlu hizmeti yani doğu hizmeti bölgesi olarak geçen bir meslek lisesinde gördüm.