-yetmez ama evet!
+Peki daha ne istiyorsunuz?
-Mesela türkiye eyaletlere bölünse böyle, kürdistan'a demokratik özerklik tanınsa.Operasyonlar son bulsa...
+Anlaşıldı!
evet kampanyasının mottosudur. yetmez ama evet' tir. 13 eylül den sonra 1982 anayasasını tasfiye, kurumlarını ve anlayışlarını tesviye edecek yeni anayasayı ima etmektir.
kenya bile darbe anayasasını referandumla kaldırdığı halde bizim hala bunu yapamamamız trajikomik bir durum. arti başkanlarının bu değişikliğe karşı hala belli stratejileri yoktur gandinin handi taktikle değişikliğe karşı olduğu taraflı tarafsız bütün türk milletini güldürmektedir. fakat parti başkanlarından daha öngörülü insanlar bunun türkiyeye zararlarını nasıl anlamışlar hayret ediyorum paylaşsalar dda biz de bilgilensek.
aklıma devrim iran'ındaki tudeh üyelerini getiren saçma kampanya.
--spoiler--
‘Yetmez Ama Evet’ kampanyası, Temmuz ayı başında imzaya açılan aşağıdaki metin etrafında bir araya gelen aktivistlerden oluşuyor. ilk günden itibaren binlerce imzaya ulaşan metine imza verenler arasında, Ali Nesin, Baskın Oran, Cengiz Aktar, Ferhat Kentel, Kezban Hatemi ve Serap Yazıcı gibi akademisyenlerin yanı sıra Alper Görmüş, Oral Çalışlar, Nazlı Ilıcak, Emre Aköz, Yasemin Çongar gibi gazeteciler ile Lale Mansur, Zeynep Tanbay, Kerem Kabadayı, Jülide Kural, Orhan Miroğlu, Şerafettin Elçi, Eren Keskin, Ümit Kardaş gibi isimler yer alıyor.
--spoiler--
bunlar şimdi akp'nin darbeyle hesaplaştığını sanıp, destekliyor ya. az kaldı, akp geri devrimi başarırsa 1 yıla kalmaz alayının kellesini uçuracak, humeyni denen sakallı puştun yaptığı gibi.
bu slogan çevresinde birleşenler muammer karaca sahnesi'nde pazartesi günü buluştular. buluşmada "neden yetmez, neden evet?" sorularına cevaplar arandı. şöyle bir özeti var:
şu anki siyasi ortamda bu yasa değişikliği bile aşırı muhalefetle inanılmaz güçlüklerle zar zor çıkartılacakken neden yetmezse hayır demiyorlarmış diye ikiyüzlülükle eleştirilen insanlar.
kaypaklık asıl yetmez ama evet diyenleri eleştirenlerde. onlar zaten tamamen de değişse kısmen de değişse anayasa değişikliğine hayır diyecekler.
zaten yetmez ama evet diyen insanların asıl amacı tamamen demokratik bir anayasaya kavuşmak. şimdilik gücümüz buna yetiyor bu kadarı değişiyor. ileride başka yerleri değişir onu da destekleriz.
tamamını değiştirecek gücümüz yoksa parça parça değişir. neden hayır diyelim ki? maksat üzüm yemek değil mi?
12 eylül anayasasından ve ruhundan tümüyle kurtulmamızı sağlayacak yeni bir anayasa istiyoruz.
mevcut anayasa değişiklik paketi 12 eylül anayasası ndan tümüyle kurtulmak yönündeki taleplerimizi karşılamıyor.
ama bu paket darbe anayasasının çöpe atılması yönünde önemli bir ilk adımdır.
bu yüzden yetmez ama evet!