bugün

silahlı kuvvetlerin tank ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanan projedir.
türkiyenin teknolojik imkanları düşünüldüğünde,çok rahat,gercekleşecek diye düşündürmektedir.
sol frame'i sadece tank konulu başlıklardan oluşturmak için, 2 ışık yılı öteden günümüze taşınan başlık.**
bu projede tank ın adı tankut olarak değiştirilerek türk adet ve örfleri öğretilecek, * telefonun ve bilgisayarın üzerine dantel örtülecektir. ayrıca öyle zırt pırt çıkış aratılmayacak, başvurular 2 resim ikametgah ve nüfus cüzdan suretiyle yapılıp, gün alınacaktır
otokar tarafından yürütülecek projedir. planlara göre otokar ilk etapta bir prototip üretecek. eğer bu model beğenilirse 2013 yılına kadar 250 tank orduya teslim edilecek. tanktan istenilen özellikler güvenlik sebebiyle açıklanmamakta. tek bilgi olarak aracın dizel olacağı söylenmiştir. zaten dersi türkiye şartlarına pek de uygun değil. prototipi üretmenin 500 milyon dolara mal olacağı hesaplanmış. ayrıca tankların yazılımlarını geliştirmede aselsan otokara yardımcı olacakmış. yıllardır beklenen bi adımdı bu. her tank alımından sonra bu araçları güneydoğu anadoluda kullanmanızı istemiyoruz lafını duymayacaz eğer gerçekleşirse okuduklarınız. ancak tankın üretimine kein gözüyle bakmamakta fayda var çünkü hindistanda geçtiğimiz on yıldır kendi tankını üretmeye çalışıyor ama ordunun istediği standartlara üreticiler bir türlü ulaşamıyor. hindistanın çelik ve yazılımdaki durumları göz önüne alındığında tank üretiminin zorluğu anlaşılabilir.
fırtına adıyla üretimi yapılmıştır.
ilk olarak necmettin erbakan ın öne sürdüğü fakat o zamanlar üniversite de hocalık * yaptığından zamanın siyasetçilerine atfedilen proje fikridir.
gerçekleştiğinde kara savaşlarının çok da önemi kalmayacağı projedir.
Türkiye'de yerli otomobil üretimi nasıl oluyorsa yerli tank üretimi de öyle olacaktır. Biz kaportasını ve belki basit bir takım aksamlarını yapacağız bu tankın. Optiği ve en önemlisi motoru kesin kez dışarıdan gelecek. F16'lar ne kadar milliyse bu tank da o kadar milli olacak. Bu proje yerine hareket kabiliyeti yüksek hafif zırhlıların geliştirilmesi düşünülebilirdi. Gerek Anadolu coğrafyası gerekse saldıracaksak eğer Suriye ve Irak dışındaki çevre coğrafya tank savaşına uygun değil. Pkk da sonlanacağa benzemiyor bu arada ve gerillaya karşı düzenli ordunun elindeli en büyük silahtan elimizde yalnızca yirmi yirmi beş arası var, yani saldırı helikopterlerinden. Bu da tanktan daha acil bir ihtiyaç olarak duruyor önümüzde.
(bkz: altay tank)
ülkemizin ilk metalürji mühendisi selahattin Şanbaşoğlu (1907-1995) ilk yerli tankın 1940 yılında, 2.dünya savaşı sürerken üretildiğini şöyle anlatır:

"1940'ta, kendi girişimimizle tank yaptık. Bunun sadece Ford motoru dışarıdan geldi. Dizaynı bizimkilerindir. Tipi kendimize mahsustur. Kamil, Necati filân yaptılar. Zırh levhası, topu, paleti, aktarma organları hepsi bizim üretimimizdir. Bu tank, 1946'da Cumhuriyet Bayramı töreninde geçti. Ancak, sipariş gelmedi ve bu tek tank olarak kaldı. Amerikan yardımı başlayınca hazırcılık ve kolaya kaçma başladı."

kaynak: cumhuriyet gazetesi, 09.12.2012- Osman Bahadır, "Tarihin Işığında".

(bkz: selahattin Şanbaşoğlu)