son yüz yılın en büyük kıtlığı yaşanıyor bu ülkede.
milyonlarca çocuk açlıktan ölme tehlikesi altında.
yüzlercesi de halihazırda her gün hayatını kaybediyor.
çocuklara silahı doğrultan ışid ya da esad olunca dünya ayağa kalkıyor da abd ya da onun köpekleri doğrultunca sözde hümanistler dilsiz şeytan kesiliveriyorlar.
bir dramın dram olabilmesi, bir ölümün ses getirebilmesi için the times'a kapak olması gerekiyor koduğumun dünyasında.
yoksa hepsi söylentiden ibaret, soyut kavramlar sayılıyor.
2013 yılından bu yana 7 bin 500'den fazla çocuk bombardıman, çatışma, intihar saldırıları, mayınlar ya da diğer patlayıcı silahlar nedeniyle öldü veya yaralandı.
BM verilerine göre, yaklaşık 27 milyon nüfuslu ülkedeki iç savaş nedeniyle yaklaşık 7 milyon kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün verdiği bilgilere göre, ülkedeki kolera salgını halkı tehdit ediyor. Bu yıl içinde sadece kolera nedeniyle 2 bin 100 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
yıllardır abd, israil ve kukla devletleri suudi arabistan bu ülkeye karşı çeşitli nükleer silahlarını kullanıyor.
her nedense haber değeri olmuyordu.
adamlar iki balistik füze kullandı, onu da bunlar mı attı bilmiyoruz.
hemen ortalığı yaygaraya verdiler.
havada etkisiz hale getirilmiş işte, tatava yapmayın.
arap dünyasının en fakir ve dünyanın geriye kalanının en fakir ülkelerinden biri olan yemen'i artık rahat bırakın. hemen şimdi adalet
arap yarımadasının en güneyinde yer alan ve kahvesinden başka meşhur pek bir şeyi de olmayan; cehalet, yoksulluk ve yobazlığın hat safhada olduğu ve fao verilerine göre halkının yüzde 35inden fazlasının hayati tehlike teşkil edecek oranda yetersiz beslenme sorunu yaşayan ülke.
işin garip tarafı, kendisiyle sınır komşusu olan hemen yanıbaşındaki oman da ise bilinen verilere göre hayati derecede açlık çeken insan bulunmuyor.
petrol sen nelere kadirsin..
DSÖye göre kolera olduğu tahmin edilen vaka sayısının yarım milyonu aştığını belirtilen ülke.
-alıntı-
Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Yemen’de kolera olduğu tahmin edilen vaka sayısının 500 bini aştığını belirtti ve hastalığın temiz su ve sağlık hizmetlerine erişimdeki eksiklikler nedeniyle hızla yayıldığı uyarısında bulundu.
DSÖ’den yapılan açıklamada, “Dünya üzerindeki en büyük kolera salgını Yemen’de yaşanıyor ve hastalık hijyen koşullarının bozulması ve su tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle hızla yayılıyor” dendi.
DSÖ, hastalığın ilk olarak görüldüğü Nisan ayından bu yana yaklaşık 2 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
DSÖ, sorunun çöken sağlık sistemi, temiz suya erişimin kısıtlı olması ve çöplerin toplanamaması gibi nedenlerden kaynaklandığını
belirtti.
DSÖ, ilaç ve tıbbi malzeme tedarikinde uzun süredir ve yaygın bir şekilde sıkıntılar yaşandığını, sağlık çalışanlarının yaklaşık bir yıldır maaş alamadıklarını söyledi.
Söz konusu açıklama kapsamında WHO Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus da, “Yemenli sağlık çalışanları imkansız koşullarda görev yapıyor. Söz konusu doktor ve hemşireler sağlık sisteminin bel kemiğini oluşturuyor. Onlar olmadan Yemen’de hiçbir şey yapamayız. Hayat kurtarmaya devam edebilmeleri için maaşlarının ödenmesi lazım” dedi.
BM, Yemen’de kolera tedavi klinikleri oluşturulmasına, sağlık alt yapısının iyileştirilmesine, ilaç ve tıbbi malzeme teminine ve ulusal sağlık hizmetlerine destek sağlıyor.
Açıklamada, Tedros ayrıca Yemen’deki çatışmalara siyasi bir çözüm bulunması çağrısında da bulundu.
birinci dünya savaşında dedemin babasının savaştığı cephe. cephede herkes bir yana dağılınca 3 ay boyunca yürüye yürüye sivas'a, memleketine geliyor. iyice zayıflamış ve tanınmaz bir halde buluyorlar kendisin. allah rahmet eylesin.
çocukların açlıktan öldüğü ve buna tüm dünyanın sessiz kaldığı ülke. Katar'a uçaklar dolusu gıda yardımı gönderen iyilik perileri iş yemen'e gelince görmezlikten geliyorlar.