Savaştan önce 6 kere gittiğim ülke. insanlar fakir. Arabalar hep döküntü ama nadir de olsa lüks arabalar da var. Bunlar genelde devletle iş tutnus kişiler.
Ne ülkeye ne iç savaştaki taraflara zerre sempatim olan yer.
Suriye, Libya, Cezayir, ırak, Filistin en azından Akdeniz nedeniyle tarihsel bir kültürel birikime sahipken yemen hep Somali gibi daha geri kalmıştır.
Akdeniz kıyısındaki ülkeler daha seküler bir anlayışta iken buralar daha radikal çizgide ülkeler.
Son yıllarda iran ile Suudi Arabistan'ın çatışma alanına dönmüştür.
Ne haliniz varsa diyorum.
Kolera difteri sıtma gibi salgın hastalıkların yaygınlaştığı, Çocukların açlıktan öldüğü bir ülke. Şerefsiz suudlar ve her acının altından çıkan şerefsiz amerika bu hale gelmesinde mimardır. kıtlıkla bir yandan, savaşla bir yandan mücadele ediyorlar. Sefalet içinde bir ülke. Dünyanın gözü kapalı. Dünyada bunca insan acı içinde çaresizce ölüyorsa, Dünya iyi olan hiçbir şeyi haketmiyor.
hükümet ile Husiler arasında 13 Aralık 2018'de imzalanan Stockholm Anlaşması'ndan bu yana, Batı Sahili cephesinde yaşanan çatışmalarda 1600 Husi militanı öldürüldü.
Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin son 5 yılda düzenlediği hava saldırılarında Husiler tarafından kaçırılan 210 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.Açıklamada, Husilere ait hapishanelerdeki 71 kişinin de işkence sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.
ülkenin doğusundaki Şebve ilinde, Birleşik Arap Emirlikleri'nin destek verdiği güçlerin, bölgedeki Es-Sade kabilesi mensuplarına saldırması sonucu biri çocuk 9 kişi ölmüştür.