bugün

yunanli bir muzisyen. new age fln aykalarinda takilan bi insan. kitaro var bi de bunun japon kardesi.
New Age müziği denilince akla gelen isimlerin başında yer alan Yanni Chrysomallis, 14 Kasım 1954’te Yunanistan'da doğmuştur. Küçük yaşlarda dinleyerek büyüdüğü Beethoven, Mozart, Chopin, Stravinsky, Debussy gibi klasik müzik bestecilerinin etkisinde kalan Yanni ileriki yaşlarında yaptığı bestelerinde, gene kendi deyişiyle; Müziklerinde tek bir kelime dahi etmeden insanlarla iletişim kurmayı başarabilen bu müzisyenlerin yapabildiğini başarmayı amaçlamıştır. Ona göre, bir sözün vermek istediği mesaj en iyi şekilde, harflerin birleşmesinden çıkan anlamdan ziyade, sesler, ritm ve melodiyle ortaya konabilir. Yanni'nin müzikal kariyerinin gelişimi de hayli ilginçtir. Üniversitede Psikoloji bölümününü bitirdikten sonra çalışmaya başladığı şirkette geçen bir günün ardından, işini bırakan ve çocukluğundan beri ilgi duyduğu alana, müziğe, yönelen Yanni, bu dönemden itibaren kimi zaman kendi kurduğu, kimi zaman da sonradan katıldığı müzik gruplarıyla bir süre elektronik ve rock müzikle uğraşmıştır. Ardından kişisel olarak yöneldiği New Age alanında, zaman içinde ürettiği enstrumantal müziklerle, dünya çapında tanınan ve sevilen bir müzisyen olmayı başarmıştır. Yanni'nin müzisyen ve besteci kimliğiyle ilgili enteresan ve şaşırtıcı olan bir başka noktaysa, profesyonel üretimlerine rağmen müzikal anlamda nota ve solfej yazma/okuma bilgisinin olmamasıdır. Gençliğinde geliştirdiği, kendi üretimi olan notasyon sistemiyle, ürettiği melodileri kağıda döken Yanni, bu işaretlerden yararlanarak yaratılarını klavye, piyano ve synthesizer gibi enstrümanlar vasıtasıyla çalmaktadır.

kimkimdir.gen.tr
müzikal dehası ve yaratı gücüyle biz bestecileri kıskandıran bi kardeşimizdir.* new age ile klasiği mükemmel harmanlayan bir insandır. piyano yazısı chopin ve debussy'e fazlasıyla benzer. içgüdüsel bir şekilde batı müziği modlarını doğu ritmleriyle kullanmış ve müthiş eserler ortaya çıkarmıştır. elektronik olarak sayabileceğimiz parçaları da vardır. synthesizer kullandığı parçalar bile klasik anlamda değer taşımaktadır. eserlerini genellikle jenerik müziği olarak duymak mümkündür.

synthesizer ile kaydettiği parçaları daha sora orkestralanmış ve orkestralanan eserlerin canlı olarak çalındığı iki konser dvdsi mevcuttur.**izlemeniz ve dinlemeniz şiddetle tavsiye edilir.
Uyku öncesi ve yoğun bir iş sonrası dinlemek için oldukça güzel müzikleri olan yunanlı sanatçı.
one man's dream, so long my firend, adagio c minor, felitsa, reflections of passion ve nostalgia defalarca bıkmadan dinlenebilir.
within attraction isimli eseri türk halkında kusma isteği uyandırmaktadır.yıllardır güzellik yarışmalarının vazgeçemediği müziktir;halbuki türk halkı çoktan vazgeçmiştir.
güzellik yarışmalarında çalınan parçası bilinenin aksine acroyali/standing in motion'dur.
eski türk filmlerinden çıkma bir tipi vardır bu amcamın. bıyık, enseden uzun saç falan. altın kolyesi eksiktir, sanırım onuda tamamlamıştır.
her gün eve gelindiğinde yarım saat izlenerek tüm günün yorgunluğunu boşaltmaya vakıf olan live at the acropolis gibi baba bir konseri gerçekleştirmiş sevilen müzik adamı.*
orjinal halinin, "giannis" seklinde yaziliyor oldugunu bilmemem zamaninda bana epey birseylere mal olmustu.* siz bilin canlar, gun olur lazim olur. **
müzikleri insanın boşlukta uçuyormuş gibi hissetmesine sebep olan kompozitör.
(bkz: oha falan oldum yanni)
aşmış bir arkadaştır.
new age namlı türün en 'iyi' icracılarından; türü geniş bir şekilde algılar ve ona göre zengin bir çok seslilikte 'özgün' eserler üretir kendileri...
(bkz: after the sunrise)
anlık dünya değiştirmelere sebep olan sanatçı. hele bir de drum solo'su vardır ki, akıllara zarar. kalite yahu.
sad lisa yı en iyi coverleyan kişi dinlenmesi geren bi parçadır.
acropolis konserinde gösterdiği performans gerçekten sıradışıdır.
yeni imajıyla * o seksenlerden beri sürdürdüğü duruşunu kaybetmiştir. zira yirmi yılı aşkın bir süredir uzun saç ve bıyık artık kendisiyle bütünleşmiş haldeyken, niye böyle bir değişikliğe gittiğini anlamadım, belkide elli yaşını devirdiği için artık beyazlayan bıyıklarını saklamak mı istemiştir bilemem lakin yine de severek dinliyoruz kendisinin o eşsiz müziklerini. bu arada son dvd konser albümü yanni live the concert event her şeyiyle mükemmeldir.izlenmesi yahut dinlenmesi şiddetle tavsiye edilir.
yıllardır dünya çapında radyo-tv-sinama uzmanlarının birçok jenerikte background müzik olarak tercih ettikleri en baba isimlerden biridir. değerini bilen bilir, bilmeyene zorla dayatacak halimiz yok...*
waltz in 7-8 gibi muhteşem bir parçaya imza atmış kişidir.
keys of imaginations albümüyle çekimine girdiğim ; love is all ve rainmaker parçalarında gerçekten performansına hayran bırakan yunan asıllı piyanist ve bestecidir.
in the Mirror, so long my friend, Marching Season gibi parçalarıyla insanda hüzünle karışık bir mutluluk oluşturan Yunanlı müzisyen.
new age müziğin önde gelen isimlerinden... yıllar önce acropolis te verdiği konserin çekimlerinden tanıyoruz onu çoğunlukla*, fakat geçen yıllar ardından bir konserine daha tanıklık ediyoruz ve bu sefer müzisyen kadrosunun neredeyse tamamen değiştiğini görüp hüzünleniyoruz bir nebze de olsa, sadece bateristin yüzü tanıdık geliyor bize; öyle sıradan bir baterist de değil bu, enstrumanına tamamen hakim bir virtüöz...

(bkz: live at mandalay bay)

(bkz: santorini)
(bkz: until the last moment)
(bkz: keys to imagination)
(bkz: the rain must fall)
(bkz: felistsa)
(bkz: within attraction)
(bkz: one s man dream)
(bkz: marching season)
(bkz: nostalgia)
(bkz: standing in motion)
(bkz: aria)
(bkz: reflections of passion)
kalamata doğumludur.
tarzını artık ciddi oranda değiştirmiş new age dendimi ilk akla gelen isimlerden. keşke öyle kalsaydı, mumla aramaktayız eski yanni'yi, butterfly dance gibi eşsiz eserlere imza atmış birine yakışmadı.