belgeselleri oldukça sürükleyicidir. her türk gencinin bunları izlemesi ve türkiye'nin yakın tarihi hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. eminim çoğunun hiçbir bilgisi yok. hangi darbe hangi yılda yapıldı, hangi siyasetçi devlete en çok zararı verdi diye sorsan öyle kalır. izlemeyenler için linkler:
"yakın tarihimiz bize en uzak olan tarihimizdir. (mustafa armağan)" öyle ki milattan önceki tarihi bir olay bile bizim sözde yakın tarihimizden daha nettir herhalde. ismet inönü dayatmasıyla hazırlanan ve devlet eliyle dağıtılan, içerisinde "genetiğiyle oynanmış bilgi" dolu olan kitaplar millette kafa beyin bırakmamıştır.
en az osmanlı'nın 1700'Lerdeki tarihi kadar önemli olan tarihtir.
biz doğmadan önce bu ülkede ve çevrede ne olmuş ne bitmiş, etrafta konuşulan kişilerden kimler haklıymış, kimler haksızmış tartışmaları 80 sonrası doğmuş nesil için çok önemlidir. zira bu neslin kendi imkanlarının dışında yakın tarih bilgisine erişmesi gerçekten zordur. çünkü bilgiyi almayı teşvik etmesi gereken eğitim kurumları bırakın teşviği, ucundan da olsa bilgi vermemektedir. bunda bilemiyorum artık meb'in mi yoksa başkasının mı suçu var ama kesinlikle lisede öğretilmelidir bu yakın tarih. yoksa bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan *, çevresinden 'abi şu adam şunu yapmış. süper, türklüğü savunmuş, kahramanmış' gibi taraflı yorumları duyan liseli gençler yanlış yönlendirilmektedir.
özellikle liselere yakın tarih dersinin konulması, bu tip kulaktan dolma bilgilerle kahraman seçen heyecanlı gençlere bir nevi ışık olacaktır. en azından sırf bu yüzden neyin ne olduğu legal yollarla gösterilirse insanlar bilgilenmiş olur, yaşanmış gerçekler konusunda fikir sahibi olmuş olurlar. yoksa, ismi yakın tarihin günlerinde geçen ibişler hakkında sağda solda yalan yanlış şeyler anlatılmakta.