iki kelime kullanarak hava atmaya çalışan, "bakın ben çok culture doluyum, very very muhteşemim" diyerek seken tiplemelerdir. ama gerçek hayatta oturup konuşsanız tek kelime edemeyen daha toefl'ı bile geçemeyen tiplerdir.
bazı türleri de tek bir kelimeye odaklı yazarlar. örnek verirken for example derler. söyleyelim de bu dallamalar için ingilizce sözlük açsınlar.
gözüme çarpan bir kaç örnek:
"falanca bugün dükkanı opened yapmış."
"filanca bugün beach de gözükmüş."
"ulanca bugün pek bir liked mış."
böyle saçma sapan cümlelerle ancak ergen seviyesine ulaştıklarını bilseler, ne kadar da süper olurlardı. super!
izlediği yabancı dizileri bir ingiliz gibi telafuz ettikten sonra süperneşınıl dediği an içinde bulunulan durum.
(bkz: hadi ya)
(bkz: yoğ ya)
(bkz: Supernatural)
vakti zamanında rusça ve ingilizce bildiğini iddia eden bir arkadaşımla x bir hotele gitmiştik, tabi rus kızlar gırla gidiyor, neyse bizim vatandaş, ne rusça konuşabiliyor ne de ingilizce. haliyle o an için dünyanın en mantıklı sorusunu kendisine yönelttim, "lan hani rusça ve ingilizce biliyordun?" cevab* veremedi önce sonra şu tarihi yanıtı sundu: rusçayı bilince ingilizceyi unutuyorsun bu çok normal.
Yabancı dil bilmek çok geniş bir kavramdır. Konuşmak ile bilmek arasında ince de olsa bir çizgi vardır. Yabancı dil bilmek; o dilin gramerinden tutun da tarihine kadar olaya hakim olmak ve hatta bazı terimsel çevirileri de yapabiliyor olmaya denk gelir. Genelde akademik bir söylemdir ve akademiklerde rastlanan durumdur. Onlar bilirler.
Konuşmak için ise, bir kaç günlük kullanım kalıbı ve iyi niyet yeterlidir. Zaten dilin nasıl bir şey olduğu konuştukça daha iyi anlaşılır. Toplumumuzda dil bilmekle konuşmak çok sıkça karıştırıldığından-örneğin-kimi iş görüşmelerine dil biliyor olduğu iddiasıyla katılmak hezimetlere yol açacaktır.