yaban domuzu

    1.
  1. çiftliklerde damızlanmayıp, ormanlarda sürüler halinde yaşayan uzaktan bakılınca manda sanılabilen iğrenç görünümlü hayvanlardır. duruma göre saldırgan olabilirler. ama saldırmaları için size kıllanmaları gerekir.

    (bkz: kıl olmak)
    4 ...
  2. 16.
  3. Özellikle akdeniz in kırsalında insanların bahçelere dadanmasından şikayetçi olduğu hayvan. Mısır, bodur şeftali en beğendikleri arasında. Yalnız kibar yeme problemi var. Kibar olamıyor. Atıyorum bi tane mısır yiyecekse tüm mısırları çiğneye çiğneye geçiyor adeta.

    Peki kızmaya hakkımız var mı ? Tabi ki yok.

    Bu hayvanın bu kadar çoğalmasında birinci etken yine biziz. Taa ebesinin amımdaki kayalığa ev kurup tüm yaban hayatı felç eden bir varlık insanoğlu. Etrafta bu hayvanı avlayacak bir tane kurt bırakmadık. Hepsini katlettik.

    Şimdi gelmiş yine ebesinin amındaki kayalığın üzerinden veryansın ediyor. "Mısırım telef oldu."

    Sana az bile eyy vahşiler vahşisi insanoğlu.
    4 ...
  4. 27.
  5. evcil domuz ile akraba olan, çirkin ve saldırgan agresif bir hayvan. Sadece Erkek yaban domuzlarının silah olarak kullandıkları azı dişleri vardır, bilhassa bu dişler çok keskin ve tehlikelidir. Hepçil bir canlı olup; bitki kökleri, sebze, meyve, sürüngen ve böceklere kadar neredeyse herşeyi yiyen yaban domuzları da etçil yırtıcı hayvanlarca avlanır.
    3 ...
  6. 8.
  7. asırı büyük ve hızlı olmaları nedeniyle girdikleri yeri harabeye döndüren yaratıklar. aksi gibi tek de gezmezler, sürüleri en az 10 domuzdan olusur. gecen sene o kadar emek verdiğim tarladan bir adet bile kavun yiyemememe neden olmuşlardır. rivayete göre 2003 yılında tarım bakanlıgınca orman bölgelerine küçük sürüler salınmış. özellikle cok sayıda yavrulaması nedeniyle cabuk cogalmaları sonucu adımlarını attıkları bölge kısa süre içinde domuz kaynar. sürü halinde carptıklarında orta boy bir traktörü devirdikleri görülmüştür.
    3 ...
  8. 4.
  9. Yetişkin bir yaban domuzunun ayakları yaklaşık 6.5 cm uzunluğunda,ancak ön ayakları daha büyüktür.Çift toynaklıdır.Her adımda yaklaşık 40 cm yol alır.Dört nala koştuğunda adımı 70 cm'ye ulaşır.Ayak izleri dışında dışkısı,yatırılmış otlar,eşelenmiş toprak,kabuğu soyulmuş ağaçlar sayesinde varlığını belli eder.Onun izlerine ormanlar,sık çalılıklar ve sazlıklarda rastlanır.
    3 ...
  10. 6.
  11. anadolu'da sık olarak görülen bir türdür. bunların en palazlanmışları seçim dönemlerinde otobüslerin üstüne çıkıp yalan üstü vaatlerde bile bulunurlar.*
    5 ...
  12. 5.
  13. izmir'deki milli parklarda sikca gorulen, saldirgan ve merakli hayvan.
    3 ...
  14. 22.
  15. çiftlik domuzundan farklı karakteristik özellik gösteren, tehlikeli olabilen hayvan türü.
    1 ...
  16. 3.
  17. saldırmaları çok pis olan hayvanlardır.karadenizde ormanları mesken tutmuşlardır,ekolojik denge bozulmuştur artık ,gün doğmuştur onlara da fındık mısır ne varsa artık çok kibarca tüketirler öyle ki kabuklarını bırakırlar bu kadar da incedirler .
    2 ...
  18. 17.
  19. Trakya ve Akdeniz'de ticari olarak sürek Avı Yöntemi'yle avlanan ancak Anadolu ve Karadeniz'de tarlaları korumak için bek Avı ile mücadele edilmeye çalışılan mahluk.

    Kısa boyuyla çok Hantal görünmesine aldanılmamalıdır. Görünüşünün aksine çok hızlıdır. Genelde minimum 8-10'lu sürüler halinde gezerler. Tel, çit filan başetmez. Bir de salyası pistir. Bir Mısır tarlasına girmeyegörsün hiçbir ahır hayvanı o tarlanın mısırından tek yaprak yemez.

    Genelde tek kurşun, şevrotin veya uzun yivli-kısa yivli mermileriyle vurulur. Namlu soğuksa şevrotin pek etkili olmaz bu yüzden Yaygın olarak tek kurşunla vurulur.

    sınırı yasalarla belirlenmiş sürek Avı ve tarım arazisi dışında avlandığı tesbit edildiği taktirde çok ciddi cezalarla karşılaşmak mümkündür. Aman canım domuz değil mi kim ne karışır demeyin, zevk için vurmayın, öldüremeyeceğiniz hayvanı vurmayın ve en önemlisi size zarar vermediği sürece Yabani dahi olsa hiçbir canlıyı vurmayın.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük