bugün

ateistlerin kendi kendilerine sürekli sordukları sorudur efenim. içleri içlerini kemirir "ya varsa anuna goyim o zaman tam tarrağı yedik lan" derler içten içe..

(bkz: ya varsa)
(bkz: ya cıkarsa)
yan gelip yatmaktan vazgeçmesi için kapısına dayanılmalıdır.
ateistlerin üç buçuktan dört atmasına sebep olan ihtimal deyişi.*
açıkçası aklı başında olan bir ateistin çok da dert etmeyeceği sorudur, yani adamın bir bildiği var da bıraktı dini. yoksa namaz kılmadan da oruç tutmadan da müslüman olunuyor, malumunuz.
- ya tanri varsa?

- ya yoksa?

- ya varsa?

- ya yoksa?

(bkz: boyle gider bu)
ateistlerin aklından geçtiğini pek düşünmediğim ihtimaldir. tanrı var, peki bu dünyada yalnızca islamiyet mi var? hatta tek tanrılı dinleri bırakalım, onlarca dinî inanış var. neden kendi inandığımıza kesin doğru gözüyle bakarız ki? ateistin işi zor bu ihtimalleri düşünürse. önce tanrı'ya inanacak, sonra doğru olanı bulacak. ohoo... hani sadece tanrı'ya inanmak yetmiyor ki...
ateistlerin aklına gelince hiç de götlerinin üç buçuk atmalarına sebebiyet vermeyen sorudur. çünkü aslında çoğu ateist agnostiktir ve bu soruya şu cevabı verir:

"olabilir, n'olmuş.."

bu kadar. çünkü soru "ya allah varsa" değildir. o sorunun cevabı ateist için kesindir çünkü:

"yoktur."

bu kadar. ama bi tanrı var olabilir, n'olmuş.

var olan tanrı sizin inandığınız allah gibi cehennemi olup insanları kavurup yakacak sadist bi tanrı olamaz, bu konuda ateistin içi rahattır, bizim için endişelenmeyin canlar. tanrı varsa bırak cehennemi, karakteri bile yoktur zaten. zira karakter zayıflık demektir, belli olaylarla oluşur, yetiştirilmeyle alakalıdır ve tabii ki tanrısal bi özellik değildir.

öfkeci, intikamcı, sevecen, cezalandırıcı, ödüllendirici bi tanrı var mı yok mu sorusuna ateistin de agnostiğin de cevabı kesindir çünkü.

yoktur.. bitti.
bana çok değerli joan osborne'un what if god was one of us şarkısını hatırlatan cümlecik.
(bkz: ya tutarsa)
(bkz: olur mu olur)
varlığı ya da yokluğu kendisini ilgilendiren varsayımdır.
(bkz: bu onun problemi)
(bkz: sıçtık)
tanrı zaten var ve her yerde.
bir de tekse ve adı da sadece ALLAH ise!
onu yenmeliyiz.
inanan kişiler tarafından ateistlerin sürekli tekrarladığı sanılan kelime.

ancak ateistler de inananların "ya tanrı yoksa" diye düşündüklerine eminler diye düşünüyorum.

inananlara göre daha özgür olan ateistler sorgularken çekinmezler korkmazlar ancak inananlar "ya tanrı yoksa" dedikleri anda dinden çıkıp, allahın lanetini üzerine alıp, cehennemin dipsiz kuyularında, kemikleri paramparça olana dek yanacakları ve tekrar dirilip tekrar yanacakları, gözlerine iğneler batırılacağı, etleri lime lime kesileceği, buzlar içinde donup tekrar dünyadaki ateşten 25411 kat daha kokrkunç yanan ateşlere atılacağı için bu soruyu pek sormazlar. götleri yemez.

o nedenle ateistler bilimde kazanır, inananlar sorgulayamaz ve gerilerler, kömür geliyorsa oy atar oyların nasıl kullanıldığına bakmaz. sorgulamadığı sürece sömürülür.
ateistler kaçacak yer arasınlar o zaman.
bir teist ateist için şunu düşünür: kesin 'ya varsa' diye sorup duruyordur kendine. ama teist yanılır, ateist bu soruya çok güzel yanıtlar vermiştir kafasında; ama teistte bir turlu anlatamaz, hala da anlamamışlar gördüğünüz üzere.

bir müslümanın ya krishna varsa diye düşündüğü oluyor mu diye düşünürüm hep. ya varsa? ya da zeus? siz bu tanrıları hiç ciddiye almadan pis pis sırıtıyorsunuz, ölünce görücem bende sizi(sizin bize dediğiniz gibi, nasıl olduğunu hissetmek istedim, güzelmiş)
(bkz: allah in yokluguna ispat isteyen tilkiler)
tanrı yoksa ve ona inanmıyorsanız bir şey kaybetmezsiniz fakat tanrı varsa ve ona inanmıyorsanız çok şey kaybedersiniz.
(bkz: ya ne sandın yarraam)
(bkz: yan bastık)
(bkz: ya evde yoksan)
boku yediniz lan.