bugün

alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.
Monitör karşısında saatlerce uyumama neden olarak işlerimi fazlasıyla aksatan ilaç. Anti-alerjik'ten çok, etkili bir uyku ilacı.

Prospektüsünde diyor ki:
935 hastanın dahil olduğu klinik çalışmalarda "%1 ya da daha yüksek" oranlarda bildirilen advers etkiler şunlardır:
Başağrısı
Somnolans (yani aşırı uyuklama hali)
Ağız kuruluğu
Yorgunluk

ilacı kullandıktan ve kullanan birkaç arkadaşıma sorduktan sonra anladım ki "%1 ya da daha yüksek" tabiriyle kastedilen oran aslında %99. Çünkü sorduğum herkesi uyutuyor. Hem de ne tatlı bir uyku.

Ayrıca güçlü bir bağımlılığı var. işim varken ilaç yüzünden uyuyakaldığım her seferinde "bir daha almayacağım" diyorum; ancak kaşıntılar ve hapşırıklar artınca "bak alıyorum ama bu son" diyorum, yine uyuyakalıp pişman oluyorum.

Uzun yolda araba kullanacaklar, ertesi güne ödev veya iş yetiştirecekler ya da bir şekilde uyumaması gerekenler "sakın kullanmasın!".

Daha mantıklı bir alternatifini bilen varsa lütfen mesaj atsın.
AKSAMLARI iÇiLMESi ÖNERILEN BU SAYEDE GUNDUZ UYUKLAMA SORUNUNUZA AZ DA OLSA ÇÖZÜM OLAN ETKEN MADDESI LEVOSETIRIZIN OLUP ALERJi BAHAR NEZLESi iÇiN KULLANILAN iLAÇTIR.
bahar mevsimi geldi miydi ilk iş bir sağlık ocağına gidilir, doktorun bir sekreter edasıyla oturduğu masanın civarında durulur ve o daha "ne şikayetin var?" gibi tıp dünyasının en önemli ve yaratıcı sorusunu sormadan laf ağzına boca edilerek:
" bana bi iksyzal, yok ikszal olmadı aman işte anladın sen onu bahar alerjim var!"
"zayzıl?"
"heh en acilinden!" diyaloğu kurulur. topuklar kaba ete vura vura en yakın eczaneye varılır.
yan etkileriyle aşmıştır buyrun efendim:

Advers etkiler genellikle hafif ve orta derecede olup geçici niteliktedir. Belirli dozlarla yapılan çalışmalar sonucunda yan etki görülme insidansının doz ile beraber artış gösterdiğitespit edilmiştir. Klinik çalışmalar esnasında gözlenen yan etkiler şunlardır: Genel: Yüzde ödem, folosensitivite reaksiyonları, şok, asteni, ağrı, üşüme nöbeti, abdominal ağırt, alerjik reaksiyonlar, gögüs ağrısı. Kardiyovasküler: Angina pektoris, AV blok. migren. senkop, taşikardi, palpitasyon, hipolansiyon, postural hipotansiyon, miyokardiyal iskemi, serebral tromboz, kardiyak arrest, kalp yetmezliği. anormal elektrokarldyogram, kardiyomiyopati. Sindirim: Kusma, glosit, kolit, disfaji, gasrit, gastroenlerit, özofajit, stomatit, ağız kuruluğu, karaciğer fonksiyontestlerinde anomaliler, rektal hemoraji. jinjivit. Kan ve Lenf: Anemi, lökopeni. Metabotik ve Besinsel: Susuzluk hissi, ödem, gut, stabil olmayan diyabet, hiperglisemi, periferal ödem,hiperürisemi, hipoglisemik reaksiyon, hipernatremi. iskelet -Kas: Artrit, artroz, miyalji, tendon yırtılması, tenosinovit, kemik ağrısı, myastenia, sinovit Sinir:Ataksi, hipenoni,nevralji, nöropati, parestezi, tremor, vertigo, depresyon, uykusuzluk, uyuşukluk, kabusgörme, reflekslerde yavaşlama, hipestezi. Solunuin: Astma, dispne. laranjil, farenjit, sinüzit, bronşit, salyada artma, öksürükte artma. Deri: Ürtiker, herpes simpleks, kaşıntı, terleme, deri ülseri, kontakt dermatit, eksfoliyatif dermatit. Duyu organları: Hafif ve geçici nitelikle görme problemleri (görmede renklerin soluklaşması, bulanık görme,ışığı algılamada artış). Midriyazis, konjunktivit, fotofobi, tinnitus, işitme kaybı, gözlerde ağrı. hemoraji, katarakt ve gözlerde kuruluk. Ürogenital: Sistit, noktüri, idrara sık çıkma, göğüslerde büyüme, idrar kaçırma, anormal ejakülasyon, genital ödem , anorgazm. BEKLENMEYEN BlR ETKi GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

son kısım çok önemlidir. bu yan etkiler dışında daha ne beklenmeyen durum kalabilir ki? yok yok afedersin, doktora gitmeyelim diye tüm şikayetleri yazmış adamlar. gavurlar yapıyor hacı.
hapşırmalarıma son vermesine rağmen bende sürekli oluşturduğu uyku haliyle beni zor durumda bırakan minicik ufacıcık anti alerjik hap.
Her gün bıkmadan içtiğim hapşuruklara son veren hapçıktır.
2 yıldır her gün 1 tane aldığım alerji defedicisi. lakin artık 1 tanesi yeterli olmamaktadır. ama 2 tane almak ta alerjik reaksiyonlarını %100 gidermiyor. benim bünyeme % 60-70 oranda bir rahatlatıcı etkisi var.
alerjik reaaksiyonlar için kullanılan aşırı derecede uyutan öğrenci milletinin akşamları kullanması gereken ilaç.zira okulda derste her yerde uyuyabiliyorsunuz.
şu yan etkileri kısmında da o oranının %1 olduğuna inanmıyorum ayrıca çok güzel baş ağrısı ve ağız kuruluğuda yapıyor.
(bkz: ne seninle ne sensiz)
melekler gibi uyumaya sebebiyet veren ilaç. gece yatmadan önce alınırsa çok güzel oluyor ayrıca.
ürtiker yani kurdeşen hastalığımın tedavisinde 3 ay kullandığım 15 dakika içerisinde etkisini gösteren mükemmel alerji ilaçıdır. fiyatı 15 lira civarıdır.
ürtikerim için vazgeçemediğim ilaçtır. yokluğu tam bir rezilliktir.
ameliyat öncesi yan etkisi olup olmadığını merak ettiğim ilacımsı. kendisi küçük işlevi de hala anlaşılmayan ne olur beni kortizona başlatma da fayda ver diye yalvarılan ilaç. seni de seni üreteni de saygıyla anıyorum xyzal.
son üç yılda fiyatı ivmeli bir şekilde azalıp yarı yarıya düşen antihistaminik. acaba neden ?
7 aydır her gün bir daha almayacağım diyerek kendimi engellemeye çalıştığım ve gecenin bir yarısı onu ararken bulduğum ilaç. herşeyi denedim olmuyor. hayatında ufacık kaşıntı sorunu hatırlamayan biri olarak ne oldu da bu hale geldim bilmiyorum. ancak "zayzıl" ın* bu kaşıntı sorununu çözerken bağımlılık yaptığını belki de kaşıntıların sürekliliğine destek olduğunu düşünüyorum.

Normalde de uykuyu çok sevip uyuma hallerinde çok olduğum için yan etkisi yok sanıyordum. Ancak ilacı cumartesi gece kullanmayıp 1 gece ara verince farkı açık ve net gördüm. Sürekli kullanınca insan anlamıyormuş demek. Resmen uyukluyorum şu an. Klavyeye basmak zor geliyor.
antihistamik ilaç olarak xyzal bağımlısıyım bir ay kullandıktan sonra 1 tane içmek fayda etmemeye başladı. Aman kullanırken dikkat edin. her hapşırmaya başladığımda aradığım ilaç.