Tungsten elementinin sembolüdür. Elementin özellikleri;
Atom numarası : 74
Atom ağirliği : 183,84
Element tipi : Metal
Erime noktası : 3422 C
Kaynama noktası: 5555 C Elektronegatiflik : 1,7
aslında "v" harfi ile alakadar olmamasına karşın türklerin "dabulu ve" şeklinde söyleyebildiği harftir. oysa ki bu harfin tam türkçe karşılığı "çift u"dur. yani v ile alakasızdır. "double u"dur. "double v" değildir. bu durumda "dabulu v" gitti yerine "dabulu u" geldi.
turkler ingilizce konusurken yanlis okur bu harfi ve karsidaki insani sinir eder. mesela what vat diye okunmaz, vuat diye okunur. when vuen diye okunur, why ise vuay. neden turkiye'de yanlis ogretiyorlar anlamiyorum.
türklere yanlış öğretilen ve bu nedenle bazı ukalaların ''vay salak ingilizler 'çift v' diyeceklerine 'çift u' demişler'' şeklinde talihsiz demeçler vermesine bile yol açan harf. halbuki bu harf iki adet ''u'' harfinin birleşmeidir ki, bu nedenle, bu harf, ''uu'' diye okunur. (what : /uuhat/) **
(bkz: www)
not : açık radyo 'da web siteleri anons edilirken * bu harf 'çift v'' diye okunmaktadır. *
u ile v harfleri tarihsel olarak birbirinden farklı harfler olmadığı, ikisinin de roma imparatoruğu zamanındaki ilk şekli büyük v harfi olduğu için (o zamanlar küçük harf diye bir şey de yoktu zaten. u, v ve w farklılığı ortaçağda meydana gelmiştir), çift u demekle çift v demek arasında doğruluk bakımından bir fark olmadığı harftir. ingilizler dabılyu diyor ama dallama fransızlar dublöve demiş o zaman onlar hatalıdır diye kafadan sallamak yersizdir. sonuçta w harfi v gibi köşeli olduğu için iki adet v harfinin yanyana gelmişidir ve çift v demenin görüntü itibariyle daha isabetli olduğu bile söylenebilir.