25 kilo vermiş biri olarak kararlılık gerektiren uzun soluklu bir yoldur. Yağ ortalamanız %15-20 arasındaysa ve yaza temiz bir vücudla girmek istiyorsanız benim önerilerim şu şekildedir.
bir hedef belirleyin. öncelikle bir hedef belirlenmesi size amacınızı hatırlatıp motive edecektir. uzun ve engellerle dolu bir süreç olduğu için dönüp dönüp bu amaca odaklanmanız işinizi kolaşlaştırabilir. belli aralıklarla fotoğraf çekin vücudunuzun ilerlemeyi görmeniz açısından faydalı olur. daha ileri seviye düşünenler vücud ölçülerini de not almalı kas kaybını gözlemek açısından bu da önemlidir. beslenme birinci planda olmalı. vücud geliştirirkende kilo verirkende asıl önemli olan neyi ne kadr ne hangi zamanlarda yediğinizdir. günde minimum 5 öğün tüketin 3 'er saat arayla yemeye çalışın. tabağınızı üçe bölüm bir kısmı proteine bir kısmını karbonhidrata bir kısmını da sebze/meyve'ye ayırın. kalori hesabı yapılacaksa myfitnespall adlı uygulamayı kullanmanızı öneririm. Ben 2000 kalorilik bir diyet uyguluyorum . hedefinze göre bu değişkenlik gösterir. kilo başına mimnum 1,5 ortalama 2 gram protein tüketin günde. 80 kilo bir kişi 160 gram protein tüketmeli diyebiliriz. protein tozları önemli ama bir balık yada tavuk etinin yerini tutmaz . protein tozu tüketimini ben sabah spor öncesi - spor sonrası ve yatmadan önce şeklinde kullanıyorum. bunların en önemlilerini spor sonrası ve akşam yatmadan önce olarak söyleyebilirim. lifli ve temiz karbonhidratlar tüketmeye gayret edin. şekeri hayatınızdan çıkartın ! su ve süt dışında bir içecek tüketmeyin. sabah kalkar kalkmaz en az 20 dakika tempolu yürüyün. ağırlık antremanı yapanlar sonrasına mutlaka 30 dakikalık kardiyo çalışması yapmalı. sağlıklı yağları tüketin. omega 3 takviyesi, zeytinyağı, fındık yağı, hindistancevizi yağı her gün kullanılmalı. sağlıksız yağlar kesinlikle yasak. uyku düzeni de çok önemli. mümkün mertebe gece 1 den önce uyunmalı ve minimum 8 saatlik bir uyku süresi geçirilmeli. gün içinde cla kullanabilirisiniz. yağ yakıcı olduğu iddia edilen ürünleri ben çok denedim ama sonuç alamadım. alan mutlaka vardır ama ben çoğunu para tuzağı olarak görüyorum. asıl yağ yakan sizin beslenmenizin ne kadar iyi ve antremanlarınızın ne derecede doğru olduğu ile alakalı.
göbek bölgesinden sorunu olan arkadaşlara tavsiye bu mekik hareketleriyle saatler kaybetemeyin ve o göbeği incelttiği iddia edilen aletlere para saçmayın. işe yaramıyoralar. diyet dışında bir çözümü yok bu işin. mekik yapın o bölgeyi sıkılaştırır ve kan akışını arttırır ama o bölgedeki yağı o şekilde yakamazsınız.
bölgesel zayıflama diye birşeyin de olmadığını hatırlatmak isterim. yağ kaybı bütün vücutta olur. bacaktan başlar yüzden devam eder sırt göğüs vs en son göbek bölgesine gelir.
metabolizmayı hızlı tutmak için yeşil çay , kahve öneririm. gündede mimimum 4 litre su içilmeli.
Ekmeği kısacası unlu mamülleri hayatınızdan çıkartın. Kavrulmamış fındık , badem tüketin. Muz yiyin.
Ayrıca tekrar vurgulamak isterim sabah kahvaltı öncesi yapılan yürüyüş gün içinde vücudun harcadığı kaloriyi arttırıyor . Mucize ilaç gibi hiçbir ürüne aldanmayın. irade ve doğru sistematik bir çalışma asıl sonucu veren oldugur.
Diyet, yeterli protein alımı, ağırlık çalışması, sıkı kardiyo çalışmaları ve l-carnitine ile yakamayacağınız yağ yoktur. Tabii bu gidecek yağlar, sizin azminizle doğru orantılıdır.
Karnım aç dediğin an tarçınlı süt içmek ve protein ağırlıklı beslenip kum koşusu yapmak. Böbrek hastasının diyalizi ne ise koşu göbek ilişkisi de aynı bağımlılıktadır.
Protein ağırlıklı beslenip karbonhidrat ve yağdan uzak durulduğunda düşecektir. Asitli içecekler, çikolata vb. Abur cuburlara da elveda demek gerekiyor.
Sabah(7.30)
2-3 dilim kepekli ekmek
Az yağlı beyaz peynir (4 parmak boyutunda)
Domates, salatalık vb.
Yumurta
Zeytin
Süt, çay veya yeşil çay (şekersiz)
Tüketilebilir. Bir yumurtada 6 gram protein olduğunu unutmamak gerek. Fazlasıyla yiyin.
Ara öğün(10.30)
iki adet mandalina
Bir adet muz
Bir adet portakal
Vb. Meyveler tüketilebilir. Büyük meyvelerden bir, küçüklerden iki adet yenmeli.
Öğlen(12.30)
2-3 dilim kepekli ekmek
El kadar haşlanmış veya ızgara et. (Kırmızı-beyaz)
Salata
Ayran veya yoğurt
Ara öğün(16.30)
Bir paket yulaflı bisküvi
Bir bardak süt
(Süt yerine sütlü tatlı da olabilir)
Akşam(18.30)
Bir kase çorba
El kadar haşlanmış veya ızgara et
Sebze yemeği. (5-6 kaşık)
2-3 dilim kepekli ekmek veya 3 kaşık makarna-pilav
Salata
Ayran-yoğurt
Not: akşam yemeğindeki sebze yemeği, makarna-pilav ve çorba öğlen yemeğiyle değiştirilebilir.
Ara öğün(yatmadan 2 saat önce)
Bir porsiyon meyve
isteğe göre bir avuç kuruyemiş
Besin programımız bu şekilde. Yağ yakmanın, sıkılaşmanın olmazsa olmazı sporu da eksik etmemek gerekiyor.
yesil cay etkilidir. bir de exclusive olarak sabahlari corek otu yemek basit cozumudur..
tabii ki yeme icme isini de duzenledigimiz boyutta bunlar gerceklesir.
kahve ve aç karnına spor bununla beraber bol su tüketimidir. normal denebilecek kilo aralığındaysa kişi yağdan kurtulma çabası yamru yumru bir vücut görüntüsü ortaya çıkarır. normal bir yağ oranı vücudun estetik görünmesini sağlar.
bakın dinleyin sevgili doyumsuzlar ve siz hapur hupur atıştırmadan duramayanlar. uzakdoğu kökenli bir şeyler okurken görmüştüm. insan, eğer ruhu huzursuzsa, boşluktaysa vs. bunu dışardan takviyelerle aşırı tüketerek bu boşluğu doldurmaya çalışırmış. o bakımdan mesela aşık olunca az yemek yeriz, namaza başlayınca iyi hisseder açlık hissetmeyiz, erken kalkar yine de yorgunluk hissetmeyiz. sonuç olarak bu türlü aktivitelerle, ya da yaşam biçimimizi değiştirerek yemek konusundaki doyumsuzluğumuzu azaltabiliriz. sevgiyle, ışıkla kalın, aidatlarınız için özelden yazın sevgili sevgi tohumları.