bugün

içindekileri kendime uygun bulmadığım kitaptır. Absurde ekolden yanayım.
Varoluşçuluk 4 temel fikri savunur:
1- Varoluş her zaman tek ve bireyseldir. Bu görüş bilinç, tin, us ve düşünceye öncelik veren idealizm biçimlerinin karşıtıdır.
2- Varoluş, öncelikle varoluş sorununu içinde taşır ve dolayısıyla varlık’ın anlamının araştırılmasını da içerir.
3- Varoluş insanın içinden bir tanesini seçebileceği bir olanaklar bütünüdür. Bu görüş her türlü gerekirciliğin karşıtıdır.
4-insanın önündeki olanaklar bütünü öteki insanlarla ve nesnelerle ilişkilerinden oluştuğundan varoluş her zaman bir “dünyada var olma”dır. Bir başka deyişle insan her zaman seçimini sınırlayan ve koşullandıran somut tarihsel bir durum içindedir.
özgülük içinde, tanımsız olmaktır. her akım gibi tamamlanmamış olsa da cazibesi yüksektir.
karl jaspers' in '' felsefe yolda yürümektir '', soren kierkegaard'ın denizle birleşip uzayan çimenlik örnekleri ile yorumladığı felsefi akım.
Meali :
(bkz: sikeyim ben böyle aşkın ızdırabını).
zupa ego'nun ilkel versusu. uzak akrabası da diyebiliriz.
oldukça basit ve çocukça düşünüldüğünde dahi yaşamın en ufak bir anlamı yoktur. her şey ona kattığımız anlamla ilgilidir.
insanın bu dünyaya gelerek kendini gerçekleştirdiğini ifade eden, jaspers, kierkegaard, sartre, camus hatta nihilist olarak bilinse de belli bir süre sonraki çalışmalarıyla nietzsche gibi ünlü filozofların yanı sıra andre gide, buzzati, cioran gibi yazarların da temsil ettiği felsefe akımı.