evvel ki gün vadi adında bir asil zadeyle tanışma fırsatı buldum. biraz tesadüf biraz planlıydı. müzik eşliğinde seyir eylediğim yolun sonunda beni neyin beklediğinin açıkçası farkında değildim. yalnızca; sonucunun da sonucuna giden yolun da iyi olacağına dair içgüdüsel olumlu sezgilerim vardı, ki bu zamana kadar çok az yanılmışımdır. hafif yokuş patika bir yol uzanıyordu yukarı doğru. yolun sonunda güzel bir bağ kafesi ve önünde ahşaptan masa ve sandalyeler mevcuttu. her yer yeşilin alabildiğine yeşil, kendisini göstermekte ısrarlı sarı çiçekler ve tabi ki kırmızı gelincikler de bu tabloyu güzel kılan ayrıntılardandı. biraz yukarıda sağ tarafta düz ve çitler arasında olan bir alan vardı. az sonra görmemi engelleyen ağaçları da geçtikten sonra vadi yi görecektim. henüz adının vadi olduğunu bilmiyor ve ilerliyordum. daha önce gördüklerimden çok ama çok farklıydı. heybetliydi, saçları kısacıktı -belli ki yeni kesilmiş-,bacakları vücuduyla orantılı ve uzundu. koyu teni parlaktı. işin doğrusu heyecanlandım -evet-. bana doğru yaklaştı elimi uzattım, yanında minicik kalmıştım ama korkmuyordum. evet daha önce böyle bir atı hiç görmemiştim. aramızdaki iletişimden ötürü herhalde o da bana hemen yaklaşamadı ama uzun uzun baktı. binmek istemedim, sanki bunu hakaret olarak algılayacakmış gibiydi. hem onun hayatının amacı bizim gibi anlık zevki için anlık karar veren insanları memnun etmek için sırtında taşımak değildi ki! vadi yle tanışıklığımızın ardından geri döndüm ve aklıma bu asil hayvanların bu yüzyıla ait olmadıklarını bu yüzden de hak ettikleri saygıyı hiç bir zaman göremeyeceklerini düşündüm ve üzüldüm. keşke! dedim, onlar da ben de asıl ait olduğumuz zamanda bu bedenlerde olsaydık!
Mersin Üniversitesi merkez kampüsü içinde bulunan Vadi tesisleri. Fiyatları öğrenci bütçesine biraz fazla gelse de yakınındaki Hayal Kahvesi'nde 25 kuruşa çay, 50 kuruşa kahve içebilirsiniz. *
afyon kocatepe üniversitesindeki bilmem kaç bin kişilik, sigarasız bölümle sigaralı bölümün tek arkının masada kültablası olmaması olduğu, hatunlu kıraathane tarzı kantin.
(bkz: vadi cafe)
Dağların kuyruğa girmiş hallerine siradağlar denir.Bu sirada bulunan iki dağın arasındaki çukurluk alanlara vadi denır.Eğer bir insanın iki popo* kanatlarını iki dağ olarak kabul edersek aradaki çukurluk yere insan vadisi deriz.**
akarsuyun kaynağı ile ağzı arasında uzanan çukurluktur. eğimin değişmesi, havzanın yerşekilleri özellikleri, yatağındaki kayaların yapısı sonucu akarsuyun çığırı boyunca farklı vadi tiplerine rastlanmaktadır.
genelde ağzında esinti olan, iki yukselti arasında, arasından da nehir gectiği için (ya da bir zamanlar geçtiği için) tabanı derinleşen (ya da derinleşmiş) bir doğal oluşum.