japonya'nın uzay madenciliğinde kullandığı uydu insansız uzaktan kontrol edilen bir cihazdır. dolayısıyla içinde insan yoktur. ve dahi dolayısıyla yörünge radyasyonu bu konuyla ilgili değildir.
marstan demir, neptünden bakır getirmeyecekler. dünyada nadir bulunan ya da bulunmayan elementlerin varlığı araştırılacak. misal kontöryüm diye yeni bir element bulacaklar belki, kelliğe çare olacak. ne bileyim dürtonyom isimli elementle düğün masrafları yarıya inecek. yoksa kimse aydan kömür getirmez vizyonunuza tüküreyim.
30-40 sene sonra bazıları uzayda yaşamaya başlayacak.
Biz ise gelişmemiş toplumlar gibi dünyada kalacağız.
Bugün lüksemburg'un derin uzay madenciliği için faaliyete geçtiğini öğrendim.
Abd'nin derin uzay madenciliği ile ilgili 10 dan fazla şirketi var.
Keza almanlar, japonlar, çinliler de ilgileniyor bu konuyla.
Biz ise imam hatiplere kaydolsun diye öğrencilere para veriyoruz. Alzheimer hastaları için çip üreten proje yerine organik hoşaf projesini 1. Seçiyoruz.
Ulan daha kahvaltı etmedim şu halimiz midemi bulandırdı.
uzay araştırmalarına boş beleş işler diyen insanlar ve ülkeler uzaydan getirilecek değerli madenleri gördükleri zaman yaşayacakları pişmanlığa tanık olmak istiyorum.
uzay madenciliği şimdilik sessiz sakin bir alan olmasına rağmen bir kaç yüzyıl içinde ülkelerin kaderini zenginliklerini belirleyecek.
şu ana kadar yüzey örnekleri almak dışında ilerlemeyen fakat üzerine önemle titrenen bir konu olduğunu düşünüyorum.
ayrıca nasa'nın ay tozunun, uzay araçlarında yakıt olarak değerlendirilmesi üzerine patent aldığını göz önünde bulundurursak, abd-sovyet uzay üstünlüğü savaşlarından sonra uydumuzun yakın zamanda tekrar ve sıkla ziyaret edilmesiyle ilgili gelişmeler olacağı öngörülebilir.
biz de bu etapta nihat hatipoğluna ayda namaz ve kıble bulmayla ilgili sorular yöneltiyor olmaya devam edeceğiz muhtemelen.
Marsa adını veren kızıl gezegen hikayesi Mars yüzeyinde bulunan demir madeninin paslanması ile ortaya çıkıyormus. Armageddon filmi misali mekik ile gidip demir çıkarmak mümkün. Tabi altın olsa o daha makbul olurdu.
bor madenlerini değerlendirme özürlü bir ülkenin asla atılım yapamayacağı madencilik dalıdır. Uzay' da yeni bir madeni keşfetmek, ikinci bir coğrafi keşif niteliği taşıyabilir.