nedense, kendimi hep orada öğrenim görmüş gibi hissettiğim üniversite. eğitim kısmından almamışım gibi de ama.
hani bir şimşek çakar ya birden. hani yıldızlar kayar ya aniden.
işte öyle bir şey.
Genel olarak hocaların kalitesine eyvallah ama gerçekten yönetimi çok sıkıntılı, sürekli zorlaştırma yolunda adımlar atıyorlar, ha eğer gerçekten bu yaptıkları üniversiteyi yükseltecek kaliteyi artıracaksa peki ama zor..
sözlükte okusam diploma alabileceğim , daha iyi eğitim alabileceğim okul. malum tercihler tekrar başlıyor. tıp fakültesi ve mimarlık okumayacaksanız bu üniversiteye asla gelmeyin. dersiniz mi kaldı. asla yaz okulu şansınız yok , seneye dışardanda yaz okulu yapamıyorsunuz , öğrenci işleri olmasa daha iyi. ben kurtuldum siz bu hataya düşmeyin. ha ben üniversitete ortama geliyorum diyorsanız gelin , ama okumak , eğitim almak istiyorsanız asla bu üniversiteyi tercih etmeyin yıldırırlar.
Üniversite demeye bin şahit isteyen; sistem, düzen, nizam olmayan; öğrencinin kendi kazanıp kendi çalışarak bitirdiği okul. Belli büyük hocalarını istisna tutarsak Okulun Hocalarının öğrencinin ders geçmesine etkisi genellikle Yok. Herkes kendi dalgasında. nitelikli eğitim, disiplin hak getire.
bugün yüksek lisans mülakatına katıldığım, mezunu olduğum üniversite. sanırım üçüncü saati çoktan aşmış iken mülakata tabi olmam başarı şansımı biraz daha azalttı, kısmet be uluların ulusu uludağ.
bu sene tercihlerime uluslararası ilişkiler bölümüyle en tepeden girecek olan üniversite. şuan orada okumakta olan yazar varsa yardımcı olmasını bekliyorum, soracaklarım var.
Kim bu okula iyi deyip benim tercihlerime yazdıysa inşallah çoluğu çocuğu da burada okumak zorunda kalır ya, böyle sistemsiz bir okul olamaz.
Bu final dönemi yaşanan olay, aynı bölümün aynı dönem derslerini aynı gün aynı saate koymuşlar. itiraz edince, birinden büte gir diyen bir öğrenci işleri var ki bütler de nedense eylülde.
Bahar döneminde kaldığın dersi yaz okulunda alamamak diye bir kural çıktı mesela kimse sebebini anlamadı.
Bölümün tek hukuk hocasını görevden alıp yerine atama yapmadıkları için bir senedir hukuk dersine soyaset bilimi hocası giriyor. Ayıptır ya.
En güzeli ise bir rivayet. Bilen biler iibfde devam zorunluluğu yoktur. Hatta bir tek iibfde yoktur. Derler ki iibfden yeterli sayıda insan mezun olamadığı için nufus sürekli artış göstermekte ve fakülte binaları 1978den beri yenilenmediği için bu ağırlığa uygun tasarlanmamış. Yani hep beraber okulda olsak bina çökecekmiş, ne kadar doğrudur bilmem.