insana söylenmesi güç karmaşık duygular yaşatan yerdir. Sevemediğin, alışamadığın ama bir yandan da mecbur hissettiğin bir yerdir. Zordur, acıdır, hatta çekilmezdir. kendini oynayıp duran sistem yüzünden deneme tahtası ya da bir hamster gibi hissetsen de, okulu yarılayınca artık geri dönemem dersin ve mızmızlanarak yoluna devam edersin.
çıkmış soru çözerek 4.sınıfa kadar rahatça gelinebilen bir fakültedir. klinik bilimlerde ise şimdilik çıkmış soru bol gözüküyor.bakalım sonra nolur bilinmez
sıkıcı bir fakültedir. binaları eskidir. mikroskopları 1800lü yıllardan kalmadır, hatta siyah beyazdır. hocaları uç noktalardadır. ya çok kötüdür ya çok iyidir. ha iyisine denk gelmedim o ayrı mesele.
her geçen sene daha da zorlaştırılan fakültedir.
2009-2010 yılında geçme notu 40 tan 60 a çıkartılmış ve çıkmış soru sorulması yasaklanmıştır.
2010-2011 yılında final geçme notu 50 yapılmış ve yaz okulunun yerini bütünleme almıştır. bütünleme notu sadece final yerine geçtiği için yapılan tek vizeden düşük alındığında dersi geçmek imkansıza yakındır ve okulu uzattırır.
an itibariyle yangın çıkmıştır. bilgi çok net olmamakla birlikte "çoçuk" bölümünde olduğu söyleniyor. yangının büyüklüğü konusunda net bir bilgi ise henüz yok.
6 senelik öğrencilik hayatımda bir kez bile uğrama ihtiyacı duymadığım ancak 2004 yılında babamın ciddi rahatsızlığı dolayısıyla epeyce vakit geçirmek zorunda kaldığım üniversite hastanesidir, civar illerden de pekçok hasta kabul etmektedir.
bazı eksikleri olsa da, uluslararası akredite belgesine sahip (ki bunu alabilmek için hastane baştan aşağı yenilenmiş ve üniversite yüklü bir borç altına girmiştir) güney marmara nın en büyük ve kaliteli sağlık kurumudur. kaliteli öğretim üyeleri ile de eğitim kalitesi açısından gayet iyi bir noktadadır. kaldı ki son sene uzun süren stajlarıyla son sınıfları baya bir zorlarlar. (bkz: intern)
Uludağ üniversitesinin ana kampüsünde yer almasından ötürü, genelde hep dışlanan tıp fakültesi öğrencilerinin, diğer öğrencilerle iç içe kampüs havası soluyabildiği fakülte. Dileyen tıp fakültesi öğrencisinin 2-3 dakikalık bir yürüyüşün ardından üniversitenin sosyal merkezi olan MEDiKO'ya ulaşabildikleri betonarme.
pek bir sevdiğim fakültemcim canım benim. öss yi kazanan arkadaşlarıma tavsiyemdir düşünmeden yazın.
bilmem kaç sene sonraki edit: ULAN BEN BÖYLE OKULUN TAAAA AMINA KOYAYIM. yok arkadaş sikerim beyninizi burayı yazacağınıza gidin boğaziçi köprüsünden aşağı atlayın yeminle daha iyi bir kariyeriniz olur aşşaa düşene kadar.
95-01 arası bulunduğum ve evet 4. sınıfta KHD doçenti bir hocadan %99 unuz TUS u kazanamayacak lafını benim de duyduğum fakülte. Şimdi bakıyorum etrafıma uzman olmayan 2-3 arkadaşım dışında hemen tüm arkadaşlarım uzman olmuş. Kusura bakma hocam ama kazandık biz o sınavı ve doğru senin ders notlarınla değil..
Doktor olacam memleketi kurtaracam diye başlanıp 6. sınıfa geldiğinde asistanların ayak işlerini yapan öğrencilerin bulunduğu bölüm. Öğrencileri kazayla tus sınavını kazanıp burda kalırlarsa daha bi havalanır ama arnavutluk'tan gelen 4. sınıf tıp öğrencileri bile bu okulun mezunlarından daha fazla bilgiye sahiptir. Adamlar çatır çatır reçete yazıyo kendim gördüm..