genelde, bir mal kaç para ederse o kalitededir. lakin her pahalı ve marka mal da kaliteli değildir. yada üzerindeki etiket kadar etmez. mal kalite diye uçuk fiyat çok. bunu piyasayı iyi takip eden tecrübeli malın kalitesinden anlayan erbabı bilir. herkes de anlamaz. Dubai dondurmasının bile çakması var yani. evet..
Ucuz mal kalitesizliğinden hemencecik bozulduğundan yahut bir işe yaramadığından yerine yenisini koymak gerekir, haliyle daha pahalısından daha çok keseye zarardır.
Uzun zaman için geçerli ve haklı tespit. Ancak az bir zaman için bir mal ihtiyacınız varsa, ucuz mal almakta sakınca yoktur. Kullan at malzemeleri gibi. Mesela kağıt havlunun pahalısını almaya gerek yoktur. Tabi bu biraz kişinin gelir durumu ile alakalı bir olay.
doğru ve kendince tutarlı bir mantıktır. ingiliz söylemi denir buna. fakat enteresan olan 90 sonrası küreselleşen dünyayla pahalı ürünlerinde kalitesini, cezbedeciliğini yitirmesiyle bu söylemin kendisini güncelleyememesi oldu. artık öyle bir yeni dünya düzeni var ki pahalı ürün= kalite ürün söylemi yetersiz kalabiliyor.
hani tutarlı bir sözdür de 2000'lerde güncellenmesi lazımdı bunun.
çok doğru bir sözdür.
örnek olarak gidip amerikan pazarından 250 lira verip tımberland bot aldınız ya da 50 lira için amerikan pazarına gidilmez dediniz istinyepark'tan 300 lira verip aldınız.
her neyse aldığınız ayakkabıyı 3 sene giyiyorsunuz sapasağlam.
başka botlara bakıyorsun en ucuzu ismi cismi duyulmamış 100-150 lira arası. bir kış geçirdikten sonra bot a.ı götü kaybediyor. direkt çöpe atıyorsun...
seneye bir daha bot alıyorsun.