bölümün zorluğu,kolaylığı birazda motivasyona bağlı...tıp gibi bölümler yani atama sorunu olmayan ve yüksek maddi getirisi olan bölümlerde öğrenciler hırslı ,düzenli ,istekli çalıştıklarından başarı oranı yüksek olur.tezat gibi görünse de zor denen bölümlerde başarı oranı çok yüksektir.teknik ünilerin elektrik ,makina gibi bölümleri de oldukça zordur.ama başarı oranıda çok yüksektir çoğu zaman okul birincileri bunlardan çıkar.3 faktör:iyi hoca,iyi öğrenci,yüksek motivasyon.
Eğitimde sonucu etkileyen faktör sayısı fazladır.
tıpın teorik olarak bir zorluğu yok.
ezber yapıp oturuyorlar.
matematikten bütünlemeye kalıp duran geri zekalı bir arkadasım doktor mesela. ezberi kuvvetliydi. sıkıysa mühendislik bitirsin.
velhasıl zor olan banyo yüzü görmemiş tipleri muayene etmek zorunda kalmak.
benim gibi germofobik bir insan için onların bir metre yakınına gelmek bile işkence. neyse ki doktorların çoğu hastalardan bile daha antihijyenik de aldırmıyorlar.
Fizik. iki tıp kadar uğraştırır. Toplamda 7 senede direk geçen en fazla 3-4 öğrencidir. Üstelik iş bulma olanakları da sınırlıdır. Mezun olduktan sonra Belki 2 yıllık lisans daha yapıp matematik öğretmeni olabilirler. Eskiden öyleydi.
Bilgi+yoruma dayalı bölümler bence. Sabit bir bilgiyi öğrenmek kolaydır ama hakkında tartışılagelen bir konuda mantıklı yorum yapmak için diğer tüm yorumları da bilmek lazım.
Su ürünleri düsün anadolunun bagrindan kop gel sadece icmek icin kullandigin suyun kutle halinde oldugunu ogren sonra icinde yasayan canlilar olduguna sahit ol. Yani adapte olmak bile 6 yil alir.