mühendisliğin ne tarifesi nede sınırı vardır. ortalama daşakta bi mühendisin aldığı parayı bence kimse kazanamaz.ayrıca mühendislikte insan işini bilir ve iyi yaparsa kısa zamanda kendi işinin patronu olabilir. bunu yanısıra doktorlukta kendini geliştirme,yenileme yada rekabet gibi sorunun yoktur.bi kere doktor oldun mu aynı bilgilerle ve teknolojiyle bayaa takılırsın. mühendislikte ise sürekli bi yenilenme vardır.yanlış anlaşılmasın kesinlikle kötülemiyorum sadece karşılaştırdım.yanlış anlam verdiysem tıpçılar kusura bakmasınlar.
tıp alanında kullanılan tüm aletleri, edevatları mühendisler yapar. bu açıdan birbirlerine zorunludurlar bir yönde.
para kazanmak açısından değerlendirirsek, kazanılan para mesleğe değil, kişiye bakar. fakat tıp doktorlarının fazla kasmalarına gerek yoktur. işten çıkarılma, rekabet gibi dertleri yoktur. mühendislerin ise böyle engeller vardır önlerinde. sürekli kendilerini geliştirmek zorundadırlar. adeta dişini tırnağına takarak çalışırlar ve çok iyi paralar da kazananları vardır.
--spoiler--
-tip mi secsem muhendislik mi?
-bu yasta birbiriyle bu kadar alakasiz iki alan arasinda kaldiysan siktir git hicbirini secme. gerizekali seni. her turlu bi nane olmaz zaten senden.
--spoiler--
hikayedeki mal benim.
maaşı kaçtı bu sınıf öğretmenliğinin? ticaret diyosunuz da paran var mı var da ticarete girebilicen? tıp okursun üzerine uzmanlık yaparsın özel hastanede maaşın 30+ milyar.
türkiye'de daha iyi bi yöntem varsa buyursun.11 sene dirsek çürütmenin sefasıdır bu. yeri gelince sen de açacaksın kıçını bana -seve seve-. Dr. Refet Ç.
biri doğu,diğeri batı;biri kuzey diğeri güney;biri artı diğeri eksi...idealist insan yaklaşımıdır.önemsenen parası,havası ise ikisi de hem boştur,hem hoştur.kitapların arasından çıkarılamayan kafa ile ikisini de farkedemez kişi.
sidik yarıştırılmaması gereken bir kıyaslamadır. ikisi de çok değerlidir. kimi insan hayatı kurtarmak ister, kimi de insanların daha rahat yaşayabilmesi için birşeyler üretir.
Mühendislik ne skimdir la. Diş hekimliği var ,eczacılık var, ftr var. Bak tecrübe konuşuyo tecrübe. Bizden eşşekler başımıza adam oldu, bizi beğenmiyo.
Eskiden iyi meslekti doktorluk
Şimdinin modası mühendislik
Sana bi şey söyleyeyim mi iyi meslek yoktur
Mesleğini iyi yapan insanlar var...
doktorluk demode, mühendislik moda gibi bir şey oluyor ona göre. ama elbet demode ve modadan öte iyi meslek yoktur mesleğini iyi icra eden insanlar vardır güzellemesindeki tavır takdire şayan.
(bkz: bakış açısı)
iyi puan alan öğrencilerin tercih zamanı seçerken zorlandıkları, ama hangisine giderse gitsin keşke ötekini seçseydim diyeceği iki meslek grubu. ama nedense doktorlarla mühendisler pek sevmez birbirilerini.
mühendislik bitmiş bir bölümdür, türkiye'de harcanan insanlar topluluğu, dünyadaysa çok fazla olduğu için ihraç fazlası durumuna düşecek insanlardır. tıp her yerde her durumda her zaman iş bulur. ikisinde de yüksek miktarda cefa vardır ama sefa kısmı tıpa aittir.
Muhendislikcileri gaza getiren karşılaşmadır. Tıpta kullanılan aletleri mühendisler oturup hazırlıyor sanıyorlar. Ulan tıp bilimi sana her türlü bilgiyi sunmasa yapacağın tek alet vibratör olurdu onu da artık musait bi yerine... Mühendisler ne buluşu yaptıysa amk tıpla ilgili gaza gelmisler.
tomografi cihazını mr'ı ve diğer aletleri doktorların boş zamanlarında evde tasarlayıp plan ve proje haline getirip hatta hızını alamayıp ürettiğini düşünenlerin ortaya çıkmasına vesile olan kıyaslama. ameliyat makasını falan da hasta bakıcı tasarlıyor sizin için.