bugün

türk e ait olan kökünden gelen , tam anlamıyla (bkz: türk halk müziği) olarak geçen harikalar bütünü ..
sevdalısı olanların asla kopamayacagı şeyler ..

birde başlıklarda türkçe karakter sorunsalı nedeniyle açıklanması gereken finlandiya sınırlarında bulunan bir şehir . hatta bir de (bkz: türkü türün) diye bir futbol takımları mevcuttur ki vakti zamanında trabzonspor uefa kupasında safdışı bırakmıştı ... (bkz: ne günlerdi be) ..
ar gelir osman aga ar gelir
safiyeme karyola dar gelir
bir sigara markası.
sarı saçlarına deli gönlümü
bağlamışım çözülmüyor mihriban

ah ah dinlerken insanın içini titreten özümüz müziklerimiz.
minareden at beni
in aşağı tut beni

şeklinde karşısındakinden hem katil hemde süperman olmasını bekleyen, kişilerin hislerini belirtme tarzı.
"türki" yani türk olan kelimesinin zamanla değişerek türkü haline gelmesiyle oluşan kelime. şiirlerin ritmik bir şekilde, türk tınılarıyla söylenmesi sanatı.
Anadolu insaninin hüzünlerini, mutluluklarini, sevdalarini, yaslarini, kisaca tüm duygularini söze dökmesiyle vakif olmus siirlerin, baglamayla birlestirilerek okunmasi durumudur. dinleyince insani etkilemesinin en önemli sebebi aslinda kendi yasadiklari, kendi kültürü, kendi icinden cikan duygulari dinledigini farketmesidir.
finlandiya da bir şehir. (bkz: turku)
Kendine özgü ve değişik ezgilerle söylenen türkü zamanla anonimleşen bir nazım biçimidir. Türküler ana dörtlüklerle, onu izleyen nakaratlardan olu­şur. Türkülerdeki dörtlüklere Bent adı verilir. Nakaratlar, halk dilinde bağlama ve kavuştak olarak adlandırılır. Türküler yukarıda saydığımız nazım biçimlerinin aksine hece vezninin her kalıbıyla söylenir. Yani hece sayısı iti­bariyle bir sınırlama olmaz. Mahmut Ragıp Gazimihal, ezgilere göre usulsüz ve usullü türküler olarak iki ayırım yapar. Usulsüz olanlar; divan, bozlak, koş­ma, hoyrat ve Çukurova'yı içine alan uzun havalardır. Usullü olan türküler grubunda ise genellikle oyun havaları yer alır ki bunlara Konya'da oturak havası, Urfa'da kırık hava adı
verilmektedir.

Türklerde işlenen konulara göre de sınıflama yapan yazarlarımız vardır. Bu sınıflama şöyledir: Ninniler, Çocuk Türküleri, Doğa Türküleri, Aşk Türküleri, Kahramanlık ve Askerlik Türküleri, Tören Türküleri, iş Türküleri, Kar­şılıklı Türküler, Ölüm Türküleri, Oyun Türküleri, Tabiat ve Hayvan Türküle­ri, Zeybek ve Derebeyi Türküleri, Cinayetler ve Acıklı Olaylarla ilgili Türküler, Güldürücü Türküler, Yemek ve yiyecekle ilgili Türküler.

Yapılarına göre türküleri sınıflandıran yazarlar da türkülerin bent kavuştaklarını gözönünde bulundurmuşlardır. Bu tür sınıflama şöyledir: Bentleri dörtlükleriyle kurulan türküler, Bentleri dörtlüklerle kurulan türküler, Bentleri üçlüklerle kurulan türküler, Bentleri beyitlerle kurulan türküler.
türkü;türk'e ait olan,yani tamamen bizim olan olduğundan sevdiğim şark'a ait olan şarkılardan nefret etmeme neden olan halk edebiyatı nazım biçimidir.
diğer müzik türlerinin aksine insanın kendini keşfetmesini sağlayan;kültürünü,insanlarını tanımasına imkan veren,zaman zaman ağlatan,yeri gelince eğlendiren eşsiz,dinlenesi harikalar bütünü.
sosyal kimliğimiz.
turku, finlandiya'nın güney batısında bir kenttir (#367101). Bu ülke çift dilli olduğundan diğer ismi de (isveçce ve fince) Åbo'dur.
http://www.turku.fi/Public/Default.aspx?
bir kız ismidir ayrıca.
(bkz: türk halk müziği)
(bkz: bağlama)
internette arama yaptığımda bu şehir ile ilgili bi sitede ''we are not turk we are turku'' yazmaları dikkat çekici gelmişti. onun dışında çok güzel bi şehirdir. nüfusu 180 bin civarıdır. ayrıca bu şehrin inter turku diye bir futbol takımları vardır.
rakı içerken insanın vaz geçemediği müzik türü.
ahmet erhan babanın harika $iiridir.. son dizelere bakın.

Uyandım, dağlarda duman
Ovada sabahın tütsüsü

Deniz ürperiyor uzaktan
Koynunda güne$in gülü

Kanat kanat dağılsam
Unutmam kendi göğümü

Gelirsin bana sulardan
Yüzünde yosunların tülü

Ya$amak, seni seviyorum
Demenin ba$ka türlüsü..
trt nin derin araştırmalar ve geniş arşvi ile unutulmamalarını sağladığı halkın sesi. her biri tarihe kayıttır.

(bkz: türkü türkü türkiyem)
"Türki kelimesinden gelişen ve "Türk'e ait" anlamına gelen bu kelime genelde bütün kırık havalar (ritmli ezgiler) için kullanılmaktadır. Türkler'in Türkü, Türkmenler'in Türkmani, Varsaklar'ın varsağı adı ile anılan halk şarkılarının adıdır. Çoğunlukla hece vezni, az olarak aruz vezni ile yazılmışlardır."

kaynak:
Duygu Dolu Gönül Sesi Türkülerimiz
Figan Karahasan - Temel Hakkı Karahasan
ALKIM YAYINEVi - 2003
isyan. tuğlasız hem...
bir nevi finlandiya köyü... (bkz: turku)
orada öğrendik lordi'nin gerçek olduğunu. eurovision'a özel bi durum değil yani. her milletin nasıl geleneksel kıyafeti var? onların ki de öyle siyah temalı makyajlar, dikenli takılar falan, kıyafetler malum...*
gidilecek fazla bir yeri yok. ne sorsak o helsinki'de vardır. en büyük eğlencesi cider denen zörtlek bi içki. onu da uzun süre gazoz sandık, biradan çok alkolü varmış...
ayrıca (bkz: salmiakki)
o kadar.
bazi tipler icin ise arkadas ortaminda kredi toplayabilmek icin kafa bulunabilinecek bir zamazingo olarak gorunen muzigimiz. "ne kadar rezillik, turku soyluyorlar, peh, oysa bana bak memlekette girip cikmadigim disko kalmadi" kalibinda dusunce tarzina sahip bu tiplere riayet etmeyiniz efendim, gulup geciniz.
çağımızın müziklerine kaptırıp kendimizden geçsek de bu günlerde, kulağımıza geldiği an özümüzü derinden hissetmemizi sağlayan, bize ait, bizim bağrımızdan kopmuş, anamızın, babamızın acısı, umudu, sevdası işlenmiş melodiler.
kıldan çöpten $eylere ya da atatürk'e , anasına , bacısına küfreden soad'a yüzlerce giri yazan türk gencinin s.kine takmadığı köylü $arkılarıdır ki bu giriden sonra tekrar soad'ın zartun zurtun yanında ucube olarak kalacak daha doğrusu öyle bırakılacaktır.*