bugün

türkçenin söz varlığının diğer dillerden çok çok yüksek olması ve zengin bir dil olması sebebiyle geçersiz olan teori. dile değil, dili kullanana bakmak lazım..
türklerin dil konusunda yetersiz olması diyebiliriz asıl problem için. zira oldukça zengindir.
(bkz: yerden gote kadar haklisin) *
nasıl konuşulduğuna, ne kadar konuşulduğuna, ne kadar bilindiğine ve sahip olunan beynin kapasitesine göre değişebilir. ama o zaman bile dil değil, siz yetersiz olursunuz. türkçe çok zengin bir dildir bir çok dile göre. başka hangi dilde bir kelimeyi bin türlü farklı yolla anlatabilirsiniz ya da hangi dilde nereye çeksen gelir bir uyak ve anlam kafiyesi vardır? bu soru değil mesela işareti olmasına rağmen. bu da bir ilginçliği ve zenginliğidir. soru olarak algılayan varsa da dilimizi iyi biliyorsa cevaplasın!
dil yetersiz değildir, sadece kompozisyon ve prezantasyon eğitimlerinin yetersizliğinden kaynaklanan yetersiz kullanım vardır.
Az kelime kullanılması çok fazla sesteş kelime olmasından kaynaklıdır, bu da bir zenginliktir.
ingilizcede "he, she , him, her" olması, kelimelerin cinsiyetinin olmasından kaynaklanır. türkçede böyle bir şey yoktur. kalkıp, kendilerine has bir özelliği olan şeylere, zenginlik ya da yetersizlik demek yersiz olur. türkçede bir kelime, tamamen aynı kalmasına rağmen, kullanılan cümleye bağlı olarak farklı anlamlara gelebilir. belki de, bu yüzden bir yanlış anlama olabilir. başlığı açan kişi, tamamen yanlış bir yargı kullanmıştır. türkçe yetersiz bir dil değildir.

(bkz: tamam ağlama eksi vermiyorum sana)

düzenleme : imlâ hatası nedeniyle.
ayrıca nobel, türkçede hayatını yazmaya adamış olarak yorumlanadabilinen yazar kişilere verilir günlük dilde çok kelime kullanana değil! o açıdan kelime saymaya gerek yok- ki belli kapasitenin sınırlılığı- biraz okumaya, öğrenmeye ve düşünmeye ihtiyaç var bu başlığı açan için. dilin zenginliği gören için ortada ama ingilizce sözlüğü didik didik edip türkçede az bildiği kelimeyi de onunla kıyaslayan özenti zihniyet görmez bunu ve na böle sokaktaki insanın konuştuğu kelime sayısıyla nobeli bağdaştırmaya çalışır.ne sen türkçe sözlüksün ne de kıyas yapabilecek kapasitedesin!biraz araştır derim. bi de şu var acaba çinde kaç kişi dilinin tamamını öğrenebiliyor? örnek vermişsin ama şahken şahbaz olmuş be !
kesinlikle kullanandan kaynaklanan bir problemdir. türkçe güzel kullanıldığında mükemmel bir dildir.*
kim demiş?
yalan yanlış tespit ile başlayan bir başlık.
türkçe yetersiz değil. bu ülkede yaşayan insanlar yetersiz.

ingilizce çok mu yeterli
(bkz: ingilizce uyduruk kelimeler)
youtube: sen tüp : saçma sapan anlamsız
facebook: uyduruğun allahı
google: goggle mı demeye çalışmışlar yoksa...
bir troll gödüm galiba

evet evet bir troll gördüm
kurallarınca kullanıldığında kelime dağarcığı da yeterliyse fazlasıyla zengin bir dildir türkçe. sadece gerektiği gibi kullanılmıyor. biz onun bir kısmıyla yetiniyoruz.
arapça, farsça, fransızca karışımı bir dil olduğunu düşünüp tekrar irdelemek gerekir.
anlatılan şey; türkçede daha az kelimeyle diğer dillere göre daha çok şey anlatılabilmektedir.

anlatılmak istenen şey; türkçe saçma sapan bi dildir bi boka yaramaz.

amaç; "fvanhıızscae çhovk ğincê biğ dilvdiğ" şeklinde fırlamalar yaparak kendini göstermeye çalışan ergen edebiyatı yapmak.

ortaya çıkan; sıçmık.
türkçe nin yetersiz bir dil olması diye bir durum söz konusu değildir . dünyada kullanılan diller arasında en zengin dil olan türkçe , insanların onu zenginleştirmesi ile bütün güzelliklerini ortaya çıkaran eşsiz bir dil olmuştur .
Yanlış bir önermedir. Sadece argo klavuzu bile bir lisana bedeldir türkçenin.

işte böyle adamların sümüğünü kurutmalı, pilavlarına sokmalı. Pilav dediğim göt hani argoda. Oldukça zenginiz bu konuda, oysa vuracaksın ağzına bir daha diyecek mi dil ? Var mı böyle rezil ? Yarrak, penis, pipi, çük, kamış, hepsi bir ya sonunda. Boşluktan sadece küfretmek de değil olay. Bak şu işe öğrenmesi bir yabancı için oldukça zor, aynı zamanda bir türk için konuşması oldukça kolay. Buna rağmen eşşek gibi kelime haznesi de mevcut. O zaman ayrılsın ortadan ikiye senin göt, kase, kabak sende gel sözlükcüğüm oynayalım batak. **
zenginlik ve fakirliği olmaz dilin.
anlatmak istediğini anlatabiliyor isen, bunun yüzellisi, yüz ellibini olmaz. üçün beşin hesabını yapma.

dilimi nobel ile mi başdaştırcaz? şimdi, bu mu olay?
tamam bağdaştır.
götümden uydurduğum kelimelerle kürtlerin acı çektiğini vurgulayan bir eser yayınlasam, eminim; ter dökmeden alırım. peh peh peh. çok büyük paragraflar bunlar.

- onu bunu siktir ette; ermeni soykırımı var. di mi?

+ di, di, di, di...
türkcenin yetersiz bir dil olması yanlıs hatta yersiz bir tespittir.

nobel ödülü türkcenin yeterliligini ölcebilecek bir ödül degildir. zaten biraz arastıran biri nobelin tamamen siyasi cıkarların döndügü bir ödül oldugunu bilir. türkceyi asagılamak icin böyle ödülleri baz almayın bari!

her dilin bir yazı dili bir de konusma dili vardır. türkce de dahil her dilde konusma dilinde kullanılan kelime sayısı kisilere, yasanan ortama, kültür seviyesine, vb göre degisiklik gösterir. tükiye'de kimi insanların konusma dilinde kullandıgı kelime sayısı az ise bu türkcenin yetersizliginden degil insanların az okumasından ya da yetersizliginden kaynaklanır.

türkce gibi köklü bi dile 'yetersiz' demek de ancak cahil bünyelerin isidir.

ayrıca bayılarak konustugunuz ingilizcedeki kadın-erkek ayrımı arapca ve farscada da vardır. bu iki dil de oldukca zengindir. peki o zaman sorarım neden nobel ödülü alanlar araplardan ya da iranlılardan cıkmıyor?

(bkz: türk dili tarihi)
son yorum: türkçe'nin yeterli olduğu kabul edilmiştir. çünkü;

(bkz: yanlışını gördü ve kaçtı)
(bkz: başlık 2 sıradakine kaldı)
türkçe nin on bin yıllık tarihi, matematiksel kelime türetme yapısı türkçenin yetersiz bir dil olduğunun değil aslında bir bilim dili niteliği taşıdığının apaçık göstergesididir (görebilene). örneğin türkçede yeni bir buluşa isim vermek istediğinizde yapım ekleri veya bileşik kelimeler oluşturarak yapabilirsiniz ve çok da şahane olur. kavramakta güçlük çeken arkadaşlar için örnekleyeyim;
yazmak - yazılım
üç - üçgen gibi
amma velakin ben ingiliz amerikan vs hayranıyım illa da onların geçmişi yalnızca 500 yıla dayanan uyduruk dillerini severim,savunurum, özentiyim diyorsanız; bilim dili sandıkları dillerinde yeni buluşlar için kelime bulamamakta ve uydurmasyon bir yöntemle cismin ne işe yaradığı ile ilgili bir cümle kurup bunun baş harfleri ile uydurmasyon kelimeler türetmektedirler. kavramakta güçlük çeken arkadaşlar için örnekleyeyim;
random acces memory - RAM
oysa ki bizde bellek (bellemek - bellek) denilince bakkal amca bile az cok ne işe yaradığını algılar ancak ingiliz veya amerikan dillerinin kullandığı uydurma -afilli ismiyle acronym - yöntemlerle bunu sağlamak imkansızdır.
nobel edebiyat ödüllerine gelince, çok da tın! neye göre verildiğini burda açıklasam entry yetmez ama ödül kazanmanın dil yeterliliği ile değil başka başka mevzularla ilgili olduğu apaçık ortada.
(bkz: orhan pamuk)
nobel edebiyat ödülü meraklısı arkadaş alsın bu ödülü ...... (boşlukları istediği gibi doldursun!)
"bazen kendimi anlatamıyorum. keşke tükçe'de -götümde bir acı var ki sanki tente sokmuşlar ve 16 tane amele asılmış onu çıkarmaya çalışıyor. amelelerden birisi kaslı ve de zenci- cümlesini anlatan tek bir kelime olsaydı da uğraşmasaydık yaaa" diye hayıflanan idiot kişilerin söylemleridir.
türkçe'nin yeterli bir dil olması fakat türkçeyi kullananların yetersiz olması...
türkçe yetersizmiş. sen konuşacak konu buldun da o konuyu anlatmak için kelimeler yetersiz kaldı. türkçenin ne kadar yaygın bir dil olduğundan da haberi yoktur herhalde bunu diyenin. amaç konu olsun hadi türkçeyi yerelim olayı mıdır. konuyu araştırmadan başlık açıyorsun. türkçenin şivelerini de mi lehçelerini de konuşulduğu yerleri de mi bilmiyorsun, türkçenin kaç yüzyıllardır varlığını da mı bilmiyorsun ve nerelerden beslendiğini. ilk önce araştırma yapalım ve öyle başlık açalım. araştır gel ve başlık aç. (bkz: başlık sıçmayalım)
bu lafa harbi siktir denir.
yetersiz şekilde kullanıla kullanıla en sonunda dilin kendisi kalmayacak.