bugün

sevenlerinin olduğu kadar hiç sevmeyenlerinin de mevcut olduğu bir müzik türü.
türk halk müziğine uyarlanabildiğinden dolayı türk kültürüne yakın olan müzik türü. Ki unutulmaması gerekir ki çoğu rakçı'ın en az bir tane türkü uyarlaması vardır.
türkçe rak olsaydı daha türkçe olurdu denilesi müzik türü..
90' larda zirvesini yaşayan 2001 yılından sonra bir kırılma yaşayan ve popüler müziğe evrilen misyonunu tamamlamış müzik türü.
rezalettir.

yeni müzikten anlayan çağdaş nesillerin tamamen değiştireceği psychedelic bir dünya olacak.
halen gelişmesinin gereksiz olduğu müzik türüdür. yerini çok zaman önce elektronik müziğe bırakmıştır.
harika bir müzik tarzıdır. üstadlarından sonra maalesef ki hakkıyla icra eden çok insan kalmıştır.
cahit berkay ile ağlak emre aydın'ın, aynı kategoride isimlerinin anılmasına sebep olan bir tür. keşke olmasaydı bunlar.
teoman, --kupa kızı maça papazı sinek yedili-- falan derken dövseydik.

duman, hayko cepkin gibi leziz isimler üretip durmasa, --vay be zamanında kurtalan express şöyle süpermiş, moğollar böyle iyiymiş-- deyip dururduk hala.

vega ne lan. street fighter'da vardı vega. güzel dövüşcüydü asil adamdı. böyle değişik tipler olmasa süper olacak. umudu kesmemek lazım. pilli bebek var. tam dayaklık. keşke dövseydik bunları zamanında, başta dediğim gibi.

saçı uzatıp türkü coverlayan damlıyor bu kulvara amına koyim. hande yener bile rock deniyordu bi ara, düşün vehameti.
objektif gurubunun loş akşamlar isimli parçasıyla üst seviyelere tırmanmış müzik piyasası.
emre aydının olmadığı gruptur, her önüne gelen popçunun ismi eklenmemeli...
tek derdi kadın, yalnızlık, aşk acısı olmuş müzik türüdür. halbuki rock, isyandır başkaldırıştır.
yeri gelir alaturka kıvam katarak satışı yırtsın diye içine klarnet sokulan gariban müziktir de. 90ların sonu umut vaat ederken kanatları kırpılmış yere çakılmıştır. ama hala mücadeleyi sürdüren sıkı grupları da vardır. kurban gibi.
60, 70 ve 80'lerde tavan yapmıştır. Barış Manço, Bunalımlar, Ersen ve Dadaşlar, Hardal gibi gruplarımız vardır ama maalesef hiçbirinin değeri bilinmemiş, bilinmeyecektir.
duman, pentagram, mor ve ötesi gibi grupların iyi iş çıkardığı ve çıkaracakları müzik dalımsı şeydir.
rap dinliyor olmama rağmen bu aralar rapi bırakıp dinlemeye başladığım müzik türü en az rap kadar anlamlı bi müzikdir.
1968de erkin baba sayesinde başlayan, barış manço ve cem karaca sayesinde merdiveni tırmanan, şu anki üstadı kurban grubu olan türkçe sözlü müzik türüdür.
Kusura bakmayın ama ezik türlerden biridir. Başta metalden olmak üzere riffler araklayarak var olmaya çalışan türdür. Üstelik pop gibi bir de duygusal takılır birçoğu. Birkaç saygı duyduğum isim var sadece cem karaca, barış manço, erkin koray gibi. Zaten bu isimlerin şarkılarını coverlayarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar şuan bazıları.

Üstelik şuanki dinleyicileri rocker havasında takılırlar ki, o da ayrı bir komedidir. Umarım bir an önce yok olur tamamen bu tür.

Edit : Beklediğim gibi bol bol eksi yedim. işine gelmedi çoğu kişinin bu sözler.
Şebnem Ferah, Teoman, Duman gibi gerçekleri de içinde bulunduran kategoridir. Hele ki en gerçeği Şebnem Ferah olan kategoridir.
iÇinde Çok iyi gruplar barındıran, türkiye' de iyi yapılan şeylerden olan ama yabancı hayranlarının beğenemediği şeydir. Ne yazık..
içine biraz gitar bateri katılarak yeniden ısıtılmış pop. demet akalın serdar ortaç vs sevmeyen yeni nesil asi türk gençleri için vardır. hepsi ağır rocker'dır onlar. ek olarak belli bir yaştan sonra metali "aşmış" hanım kızlarımız da çok sever.
Zamaninda muthis olan fakat zamanimizda bir seye benzemeyendir.
Ogün sanlısoy, kurban, çamur gibi grupların yaptığı müzik türü..

2002'den bu yana severek dinlerim..
en sevdiğim müzik türü. barış akarsu, cem karaca, barış manço, bahadır sağlam gibi güzel şarkıcıları elinde bulunduruyor ayrıca.
yarocktur.
artık yoktur. Rock değil o, alternatif arabesk.