Bir bütün olarak değerlendirmek için Okurken Sadece türkiye'yi değil dünyayı da anlamak gerekir . Tavsiye ettiğim okumalar:
Ekonomik tetikçinin itirafları
300ler komitesi
Mit mossad cia gladio,küresel gizli örgütler-ali kuzu
Gül ve haç kardeşliği, vatikan ve tapınak şövalyeleri-aytunç altındal
Mossad gizli tarihi
Teşkilat,operasyon,muhafız,hanedan kitapları-selman kayabaşı
Abdülhamit'in kurtlarla dansı,cumhuriyet efsaneleri-mustafa armağan ergün diler in köşe yazıları.
son zamanlarda sözlükte gördüğüm en güzel başlık, tek talihsizliği saymakla bitmeyecek olması. ama kitap seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlardan bahsederek pek çok yazara fayda sağlayabilirim sanırım:
1) öncelikle ideolojisiyle ön plana çıkan yazarlardan uzak durulmalı, burada bahsettiğim yalnızca iktidar yakınlığı olanları içermemektedir, aynı zamanda muhalefet kesimine ait yazarlar için de geçerli.
2) arkadaşlar okumaya niyetli olduğumuz kitapların içinde mutlaka somut ve gerçek veriler, buna ek olarak alıntılar olmalıdır. burası oldukça yardımcı olur çünkü ülkede akademik değer taşıyan yayın sayısı oldukça az bu maddeyle rafta gördüğünüz kitapların çoğunu elemiş oluyorsunuz.
3) aldığınız kitaplar okurken size ideolojik baskı uygulamıyor olmalı, kitabın içerisinde çok doğru tespitler ve bir o kadar da eleştiriye açık tespitler yer alabilir, kitapları ezberlemeye çalışıp bütün fikirleri hayatınızın ilkeleri yapmayın.
4) unutulmaması gereken bir diğer husus, arkadaşlar tek yönlü okuma yapmayın lütfen, yani görüşünüze yakın kitapları okuyup. diğerlerini paçavra olarak nitelendirmeyin. ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri bilgi sentezinin yaygın olmaması. bir konuyu araştırırken mutlaka karşı görüşleri de değerlendirmeye alın. aksi takdirde git gide fanatikleşecek ve diğer tarafı düşman haline getireceksiniz.
şimdilik aklıma bu kadar geldi, ama geliştirmeye açık bir entry oldu. ek olarak aklıma geldikçe birkaç kitap ismi de eklemeye çalışacağım, başlığa uygunluk açısından. umarım faydalı olur.