bazı safların bugünkü işçi partisi sandığı parti. biri de artvin den ötesi vıdı vıdı diye saçmalamış. at çamuru izi kalsın. adam nasılsa hapiste ya, bir de sen vur, kim sahip çıkacak ki. apoyu avrupa duvar kağıtlı odalarda el bebek gül bebek besleyenleri, sınırda teröristleri davul zurnayla karşılayanları bu halk iyi tanıyor koç, sen merak etme. iki gram aklınla yorum yapacağına, ip-tip ayrımını önce kavra.
zamanında düzen tarafından, chp'nin ortanın soluna konuşlandırılmasıyla yok edilmiş partidir. emperyalizmin işine gelmeyen partiler işçi sınıfını temsil edemezler.
güzide ülkemdeki işçi partisi ile avrupadaki(özellikle ingilteredeki) işçi partileri karşılaştırıldığında götümüze giren partidir. hiç işçi haklarını ve çıkarlarını savunan siyasi parti görmesek heh dicez budur.
Demokratik bir seçim yasası sayesinde %3 oyla mecliste 15 milletvekilliği kazanılabilen kısa süreli bir demokratik baharın emekçi partisidir (Şimdi %10 barajı varken,bir parti %9,999 oy alsa da tek bir milletvekilliği kazanamamaktadır). Türk
halkının kendi gücünün ve kurtuluşunun ışığını görebildiği bir zaman penceresi 12 Mart'la bir süre kapanır görünmüş ve 1974 yılında daha güçlü şekilde ortaya çıkmışsa da, 12 Eylül'le neredeyse tamamen kapanmış ve bu darbeden sonra emekçi halkın sağduyusu dumura uğrayarak sağ partilerden medet ummaya yönelmiştir.Ancak, tarih göstermiştir ki, su mecrasını eninde sonunda bulmaktadır.
yıl 1977.
Taksim alanında 10 bin Türkiye işçi Partili ...
Fransız TV'sinden bir muhabir Türkiye işçi Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden birine soruyor :
- "28 gün önce burada 36 kişi öldürüldü, korkmuyor musunuz?"
Yanıt şu:
- "Korksaydık bu işe başlar mıydık?
Bu arada, Taksim alanında silah kontrolu yapan MC'nin (milliyetçi cephe) Toplum Polis Müdürüne de, yanıt kürsüden veriliyor:
- "Bizde silah aramayın boşuna. Ama şunu iyi bilin ki, silahımız da çoktur: Beyinlerimiz ve yüreklerimiz, silahımız partimizdir! ... "
14 Mayıs 1976 gecesi istanbul Sergi Sarayı'nda şili'nin darbeyle iktidara gelen faşist cuntasına karşı "Şili Halkıyla Dayanışma Gecesi" düzenlemiş parti. artık yok, yokluğu nasıl da hissediliyor, ortada.
bir dönem tülay german'ın yarının şarkısı ve gelin canlar bir olalım eserleriyle ve sert muhalefetiyle türk siyasal hayatına yeni bir soluk getiren sosyalist partidir. ayrıca çetin altan'ın bir konuşması nedeniyle mecliste bazı milletvekillerinin adeta tekme tokat saldırısına uğraması ve partililerin zaman zaman islamcı - ırkçı kitlelerin saldırılarına maruz kalması o dönemde aykırı politikalar yürütmenin zorluklarını gözler önünde sermektedir.
dünyadaki en başarısız işçi partisidir. elinkiler ya iktidar ya muhalefet; bizdeki %0,1'i aşamıyor. en komiği de genel başkanı en güçlü olduğunu düşündüğü ilden bağımsız aday olmasına rağmen 5-10 tane oy toplayabiliyor ancak.
Türk siyasi tarihine Meclis'e giren ilk sosyalist parti olarak geçen Türkiye işçi Partisi(TiP) 3 Şubat 2010'da yeniden kuruldu. Kurucular Kurulu üyesi Muharrem Soydemir, sol bir parti kurma amacıyla TiP'i tekrar kurduklarını, ancak şu aşamada örgütlenme çalışmaları yürütmediklerini, seçimlere girmek gibi bir niyetlerinin de olmadığını açıkladı. içişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği'ne verilen kuruluş dilekçesinde kurucular kurulunda 8 kişi yer aldı. Partinin kurucu isimleri sırasıyla Muharrem Soydemir, Coşkun Arslan, Ahmet Arslan, Bircan Özdemir Bulut, Süzen Ertürk, Mihriban Tatar, Halil Yapağlı ve Feyzi Tam oldu. Dilekçede kurucu genel başkan olarak bir isim bildirilmedi. Dilekçede partinin genel merkezi olarak da Ankara Kızılay'da bir iş hanının 2. katı gösterildi.