türkiye'deki en kullanışlı otomobilin markası veya türkiye'deki en kullanışlı otomobil denseymiş daha mantıklı olurmuş, ama madem böyle açılmış başlık böyle de devam etsin. en kullanışlı otomobil tabiiki anadoldur, gerek otomobil gerekse kamtyonete dönüştürerek senelerce kullanıldılar ve hala kullanılmaya devam ediyor.
ama hyundai accent çok iyidir. hele 90 lardaki yumurta kasa ilk nesil yani şekil olarak. çok az yakar bu araba hemde seridir. 1.5 olanları gayet iyidir.
kime ve neye göre en kullanışlı diye sorulması gereken başlık. uzun yol için mi? şirket kullanımları için mi? hava-gaz için mi? piknik için mi? hangisi?.
tofaş serçe
tofaş şahin
tofaş doğan
tofaş kartal
fiat albea
dacia logan
renault clio
renault toros
renault broadway
hyundaı accent
lada samara
skoda favorit
skoda forman
ford taunus
araba seçiminde ya mantık ya kalp ağır basar bunlar mantığın ağır bastığı seçimlerdir.
kalbin ağır bastığı seçimler ise;
bmw 3 serisi
alfa romeo
opel vectra
volvo
audi 100
v.s.
inanması güç olabilir ama hyundai accent dir. insanlar bu arabalara hep ön yargıyla yaklaşırlar lakin kesinlikle dandik araba değildirler. Kullanmasını bilirseniz çok az yakarlar, hemde çok seridirler, örneğin 1.5 gls modeli.
2000 üzeri emsal modeller arasında kıyaslarsak ki bunlar; albea ve clio dur ikiside nazarımda 5 para etmeyecek niteliktedir.
Albea; multijet olanları az yakar fakat benzinli olanları tam bir faciadır, benzin yetiştiremessiniz ayrıca 30 kilometre hızla dahi bir virajı zor dönersiniz, en çok kaza riski atlattığım arabadır kendisi.
clio; 1.4 olanından bahsediyorum orta halli yakar fakat çok yavaş ve güçsüz bir arabadır, örneğin dik bir yokuşu tek kişi klima açık çıkmaktan dahi acizdir ve albeaya göre daha az savurur.
accent ise bunların yanında daha kötü bir araba gibi dursada kesinlikle ve kesinlikle bu ikisi gibi savurmaz yok tutuşu çok daha iyidir ve dediğim gibi sakin kullanımda az yakar.
tofaş şahin broadway en çok görülen arabalardı bir zmanlar ki hala hemen hemen her yerde varlar artık ülkemizde işsizlik arttıkça nasıl olduysa kodomanlar çoğaldı ve arabalarda lükse döndü artık porche bmw ferrari mercedes görmek mümkün caddelerde otobanda yada komşunun kapısının önünde not: bmw mercedes dediysek hemen en lüx sanmayın biraz düşük modelleri çoğunlukta
peugeot, renault, dacia, hyundai gibi markalar dışında bir markadır.
eğer audi düşünüyorsanız otomobil dergilerini karıştırarak veya youtube'da bmw ile karşılaştırıldığı testleri izlerseniz bu düşüncenizden de tamamen vazgeçer direk bmw alırsınız.
wolkswagen, wolkswagen'le aynı fabrikadan çıkan seat modelleri, ford (focus), toyota düşünülebilir.
son zamanlarda kullanma fırsatı bulduğum chevrolet cruze'u da tavsiye ediyorum.
not: etrafımda otomobillere meraklı arkadaşlardan etkilenerek oluşmuş kişisel görüşümdür, özel olarak ilgilendiğim bir alan değildir.
öyle bir otomobil düşünün ki, 1972 de tasarlanıp banda sürülsün ve tam 30 yıl aynı preslerden çıkan kaportayla üretilsin. diğer bir deyişle, avrupa'nın yaklaşık 20 yıl gerisindeki teknoloji, türk halkına dayatılsın*.
1937 yılında üretilip 1955 yılına kadar aynı kaporta ile bantlara sürülen volkswagen 1200* serisi dahi, presler değiştirilmeden ancak, 18 yıl süreyle üretilebilmiştir ki, bu sürecin 5 yılı ikinci dünya savaşıyla geçmiştir.
- renault 12'yi 30 yıl süreyle virgülüne dokunmadan üreten ve satan girişimcinin başarısı bir yana, ona izin veren, kaliteli ve teknolojik otomobillere aşırı vergi uygulayarak türkiye'ye girişini engelleyen ve vatandaşlarını adeta, konserve kutularının içindeki kaz yerine koyan bu devletin ya da devlet anlayışının da dünyada bir örneği daha yoktur.