düşünme özgürlüğünün , kendini ifade etmekten öteye gidemediği bi ülkede , sığ yetiştirilen beyinlere yaşatılan sömürgenin sonucu olarak öne çıkan sorudur. (bkz: imam hatipte felsefe hocası olmak)
felsefe; ön yargılardan arınmış, objektif bakabilen ve soru sorabilen insanlara ait beyinlerin yaptığı eylemdir. soru sorma sanatıdır. sonuç önemli değildir, süreç de önemli değildir bazılarına göre.
sırf kız tavlamak ya da birilerinin ideolojik eksiklerini ortaya dökmek için yapılmaz felsefe. anlamak, anlamlandırmak için yapılır. türkiye'de olmaması nedense şaşırtmıyor kimseyi.
kim demişse halt etmiş lan. sen bi çık sokağa bakalım git bikaç kahveye bak orda ne filozoflar konuşuyor ne aforizmalar patlatılıyor. hey yavrum hey. izlersen acunu hülyayı alırsın babayı. hayat sokakta çocuğum.
koyun olmamızdan kaynaklanıyor. yrıca cocukken ıcımıze yerlestırılen allah baba kızar, senmı degıstıreceksın evladım gıbı laflar sayesınde içinde bır yerde senı engelleyen, eleştırmeye kokutan bireyler olmamızdandır.
çok önemli ve üstünde durulması gereken bir sorudur. felsefe yapmak için farklı düşünebilmek gerekir ve toplumumuzda farklı düşünen her bireyin dışlandığı, ötekileştirildiği, etiketlendiği göz önünde bulundurulursa, cevabı net bir şekilde ortaya çıkıyor.
SÖzlüklerde ve bilimum sosyal paylaşım sitelerinde herkes filozof olduğu için ve hatta çoğu kimselerin filozof0642@bilmemne.com tarzı mail adresleri olduğu için yetişmiyor.
çünkü hepsine deli gözüyle bakılıyor. tek burası değil ırak afganistan suriye gibi ezik ülkelerde çıkmıyor. karnı tok modern ülkelerde çıkıyor. abd ingiltere almanya vs gibi. bizim felsefe neyimize müslüman ülkeleri boyun eğmekten sorgulamamaktan başka bi halt bilmez.
asirlardir despotizm altinda yasamis bir milletin bireysellesmesi zordur. cumhuriyet, turk insaninin bireysellesmesi icin atilmis en buyuk adimdir. gunu gelir bizden de filozoflar cikar.