insanın içini acıtan eylemdir. tabi ki almayı başarabilirseniz. zira verdiğiniz paranın %45 gibi bir miktarı ötv olarak devlete uçar gider. sonra siz bu fiyat üzerinden kdv ödersiniz. diğer masrafları saymıyorum bile.
Ne gerek var arkadaşlar. Gidin Gürcistan'a alın arabanızı 6 ayda bi gidip gelecekseniz tek derdiniz bu. He zaten gidecegim zaman da boş dönmezdim illaki kaçakçılığa ilk adımlarımı atardım. Kacak sigara .free shop alkol . Daha ne olsun.
gürcistandaki rakamları görünce insanın içi gidiyor gerçekten. baya bir araştırdım nasıl alırım, nasıl getiririm, getirdikten sonra neler yapılır. ama işte tanımadığın bir sürü adamla muhatap olman gerekiyor, bu adamlara paranı güvenmen gerekiyor. 2 yıl sonra arabayı götürüp satmak mesele değil de dolandırılma ihtimali çok yüksek.
Hem cep, hem iç yakan durum. Yurtdışıdan Telefon alırken bile imei açtırmak için 1500 lira para ödüyoruz. Ki tüm otomobiller yabancı menşeili, buraya gelene kadar ne kadar vergi kakalıyorlar bize. Benzini desen ayrı dert. Eskiden 100 küsür olan devir teslim işlemini bile iki katından fazlasına çıkarmışlar. Ne diyelim “yol yabdı” işte.
akıllı insan işi değildir. mecbur olmadıkça alınmamalıdır. çünkü araba almak devlete çalışmak demektir. devletin kölesi olmak demektir. alırken araba fiyatı kadar gümrük vergisi ve ötv ödersiniz, koyduğunuz benzin'nin en az üç katı vergi ödersiniz. her yıl trafik ve kasko sigortasına ayrı ayrı en az bir maaşınızı ödersiniz. bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de üzerine her yıl bandrol vergisi ödersiniz. arıza ve bakım masraflarından, aldığınız andan itibaren değer kaybetmeye başlamasından, aynı parayı altın, döviz veya gayrimenkul gibi yatırım araçlarında kullanmamanızdan dolayı kaybettiğiniz paradan hiç bahsetmeyeceğim bile.