bir önceki girenin, metabolik artıklarını delikte bırakmasından dolayı yapılan eylemdir. kendi işi bitene kadar da sifon dolmayabilir ve o da sifonu çekmeden çıkar.
(bkz: kisir dongu)
akabinde "1 kere sifon çekmek yeter" diyerek tuvaletten sifonu çekmeden çıkıyorsa kendisinden sonra girerin hayır duasını alması zor gözüken insanın yapacağı iştir.
yapacağı eylemin seslerini sifonun tekrar dolma sesiyle bloke etmeye çalışan insandır.
bu insanlar aynı zamanda * çeşmeyi de açarlar ki tasa su dolarken de çıkan ses sifon dolum sesine katkı yapar.
teorik olarak tuvalete girmeden önce sifonu çekemezsiniz. ilk önce tuvalete girersiniz, sonra sifonu çekebilirsiniz. aynı anda ikisi olamaz. bu yüzden başlık, yanlış bir önermedir. tuvalete girdikten sonraki ilk iş sifonu çekmek olarak * düzeltilmesi gereken başlık.
gün geçtikçe battığımız su kıtlığı içerisinde mümkünse küçük bölüme basılarak* veya kimi klozetlerde düğmeye tekrar basılarak yarıda durdurulması gereken uzun yıkama işlemiyle tuvalete girmek.
askerlikte edinilen bir davranış biçimi olabilir. her ne kadar boş su israfı olarak görünse de tam tersidir. zira herkesin bildiği üzere akışkan hâle gelmiş tuvalete edilen her gayta bu akışkanlığı koruyarak doğrudan hedefe yönlenir. kurumuş bir ortamı düşünün, hacetten sonra temizlemek için ilk baştaki suyun 8(yazı ile sekiz) katı su kullanmak gerekir ki israftır.
dred-not : askerde tuvaletlerde şu yazar, "kullanmadan önce sifonu çekiniz"
Alışveriş merkezleri, okullar vb. toplu alanlarda yapılan bir olaydır. Akşamdan yediği kuru fasulye yüzünden dışkısını doğal ortama salıverirken, çıkacak seslerin diğer insanların duymasından çekinen kişi tarafından yapılan bir davranıştır.
bu yapan insan genel kafe restoran gibi yerlerdeki içecekleri de bardağın kulbuna en yakın yerden içer ve eğer becerebilirse klozete oturmaz, üstüne çömelir.
Sifonun ne olduğunu bilmeyen hayvan evlatlarının olduğu bir ortamda normal olaydır. Ben mağazadaki klozetin üstüne yazdım, sifona bas diye ama aynı tas aynı hamam.