guncel konular hakkinda akici ve nukteli yazilar yazan radikal gazetesi kose yazari. bir yazisinda taraca'ya gittiginden bahsetmesine ragmen kendisine taraca'da hic rastlayamamisimdir.
--spoiler--
Devir teslim töreninde konuşan generallerden birisi çok ağır bir söz söyledi:TSKnın, ulusunun dışında ayrı bir denetime ihtiyacı bulunmamaktadır!
Bu, edilecek bir söz değildir. Eğer Türkiye demokratik bir ülkeyse veya demokratik olmaya çalışıyorsa, sivil otoritenin üstünlüğünü kabul etmek zorundayız. yı halkın denetimine sunmak gibi bir sürecimiz yok! Ama halk adına yetki kullanan sivil makamlar var ki, TSK da tüm kamu kuruluşları gibi bu kurumların denetimine ve gözetimine tabidir.
Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, yargı organları, basın... Bunların hepsinin yasalar çerçevesinde denetim yetkisi ve gücü vardır.
Yaşar Büyükanıttan sonra yeni bir dönem mi açılıyor? Kesin bir şey söylemek için henüz erken. Ama böyle düşünmemize neden olacak belirtiler artıyor. Kocaeli Garnizon Komutanı Galip Mendinin, Ergenekon davasından tutuklu bulunan Orgeneral Şener Eruygurla Hurşit Tolonu TSK adına ziyaret etmesi de bunlardan birisidir.
TSK tarafından yargıya saygılıyız diye bildiri de yayımlansa sonuç olarak bu ziyaretin yargıya baskı olarak yorumlanması kaçınılmazdı ve nitekim öyle de olmuştur.
Bu, yayımlanan bildiride belirtildiği gibi insani amaçlı bir ziyaretse TSK'nın resmi onayına ve desteğine gerek olmazdı. Tutuklu paşaların arkadaşları gider, ziyaretlerini yapardı. Hem resmi bir ziyaret yapıp, hem de Yargıyı etkileme niyetimiz yok& demek, apaçık ve düpedüz bir çelişkidir.
Ve bundan sonra bu davaya bakan mahkeme hangi kararı verirse versin, Acaba hakkaniyetli bir karara mı, yoksa TSK'nın izlerini mi taşıyor sorusundan kurtulamayacaktır.
Çelişkiler, siyasal yaşamımızın doğal bir niteliği gibi.
Şaban Dişli, AKP'nin Genel Başkan Yardımcısı idi. Herhangi bir kişi değil, Erdoğanın yüzlerce kişi arasından beğenip seçtiği, yücelttiği bir kişi. Dişli, yolsuzlukla suçlandı ve Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. AKP yetkililerinden bir tanesi çok zekice bir buluşla arkadaşını savundu: CHP Genel Sekreteri de Peygamber efendimize saygısızlık etmedi mi?
Gel de çık işin içinden! Peygambere saygısızlıkla yapılan yolsuzluk arasında nasıl bir orantı ve paralellik kuruluyor, anlamadım. Siz şu kadar saygısızlık yapın, buna karşılık biz de şu kadar yolsuzluk yapalım diye gizli bir anlaşmaları var belki de, kim bilir!
Aynı konuda bir çelişki de sayın Başbakandan Şaban Dişli nin Genel Başkan Yardımcılığından istifası özverili bir davranıştı diyor,konunun açığa çıkmasında yardımcı olacak!
Nasıl olacak, o belli değil. Dişli, partideki idari görevinden istifa etti, ama hâlâ milletvekili ve dokunulmazlık zırhının arkasında sipere yatmış vaziyette!
Son bir çelişki de DTP Şırnak milletvekili Hasip Kaplandan: 30 Ağustos resepsiyonuna DTPlilerin çağrılmamasını eleştirmiş Kaplan, Kürtler de smokin giyer, bizi de çağırsalar iyi olurdu demiş.
Kuşkusuz ki Kürtler de smokin giyer, neden giymesin? Ahmet Türk'ü veya Sırrı Sakık'ı smokinle ve papyonla düşünmekte zorluk çekmiyorum da... Smokinli ve papyonlu bir Apo düşünmekte zorlanıyorum nedense.
Apo kendisini Kürtlerin Atatürk'ü sanıyormuş. O kadar kolay değil o iş: Bir vals yapsın da görelim bakalım!--spoiler--
bugünkü yazısının bir yerinde "Atatürk'ü tanrılaştırıyorsunuz" diye Atatürkçüleri eleştirenlerin çözmeleri gereken bir ikilem var: Onlar da toplumda ne kadar olumsuzluk varsa Atatürk'e yüklüyorlar. Bir insana ölümünden yetmiş yıl sonra bu kadar güç atfetmekle, olumsuz açıdan bile olsa, onu tanrılaştırmış olmuyorlar mı? diyen yazar.