bugün

toplumda yer alan sınıf ve tabakaların, toplumsal hiyerarşide alt, orta, üst diye derecelendirilmesidir.
toplum nüfusunun belli ölçütlere göre farklılaşarak hiyerarşik olarak sıralanması.
toplumu oluşturan bireylerin güç prestij iktidar yaşama biçimi gelir düzeyi servet miktarı eğitim seviyesi gibi ölçütlere göre bir düzen içerisinde sıralanmalarına toplumsal tabakalaşma denir.
toplumsal tabakalaşma tabakalaşma piramidiyle gösterilir.
böyle bir piramitte alt orta ve üst olmak üzere üç tabaka bulunur.tabakalar içi boş kalıplardır.bu toplumsal kalıp içinde toplumsal değer derecelerine göre kişiler gruplar ve meslekler yer alır.niteliksiz işçiler az ücretliler düşük statüler toplumca önemsenmeyen meslekler alt tabakada bulunur.yüksek yönetimsel ve toplumsal işlevleri yerine getiren statü sahipleri arazi ve servet sahipleri yüksek uzmanlık gerektiren işi yapanlar teknik üst düzey elemanlar üst tabakada yer alır.küçük ve orta derecedeki iş adamları küçük sanayi grupları orta tabakada yer alır.
günümüzde de içten içe var olan fakat resmen ortaya çıkmayan bir nevi toplumsal sorundur. sosyo-ekonomik bir yapısı olan toplumsal tabakalaşma sınıf kavramını temel alır, ekonomik, toplumsal, siyasi ve ideolojik eşitsizlikle yakından alakalıdır.
insanlik tarihi boyunca hicbir cografyada onune gecilememistir.. Merkezi insan olanin burnu boktan kurtulmaz..
gelir düzeyinin düşmesi, borçların artması ile alakalı tabakalaşma durumudur.