bugün

türkiye ve orta doğu amme idaresi enstitüsü.yüksek lisans programları, kurum ve kuruluşların gereksinme duydukları yönetim alanlarına yönelik çok sayıdaki kısa süreli kurs, seminer ve benzeri eğitim etkinlikleri yapan kurum. yüksek lisansa en az beş yıllık devlet memurlarını almaları ilginçtir.
todaie de yüksek lisans yapma hakkı kazanan memur iki yıl boyunca sadece derslere devam eder ve maaşını almaya devam eder. eğitim bittiğinde aynı görevine devam eder.
yüksek lisans için beş yıllık memuriyet şartı varken, doktorada böyle bir şart olmamaması olayı daha ilginç kılmaktadır. ayrıca yüksek lisansın ders dönemi olan ilk yılı izin vardır. tez yazarken kuruma geri dönülmektedir.
Bu sınavı kazanmak için sıkı bir milliyet gazetesi takipçisi olmak gerektiğini biliyorum, yanlış anlaşılmasın herhangi bir reklam falan yapmıyorum, sadece bir bilgi. Mülakat için daha iyi bir tecribeye de sahip olmak gerekiyor.
Kazandıktan sonra ücretli izne ayrılıyorsunuz istediğiniz bölümde yüksek lisans yapıyorsunuz.Herhangi bir kurumda yönetici olma şansınız yüksek.
Kuruluşunun 60. yılı olmasına rağmen çok az kişi tarafından bilinmektedir. Türkiye ve Birleşmiş Milletler arasındaki ek bir protokolle kurulmuştur. 2012 aralık ayında 20'ye yakın eğitim semineri bulunmaktadır.
bu sınavda ki güncel soruları bilmek için google gibi bilgiye sahip olmak gerekir demek abartı olmaz sanırım.
kamu idarecisi yetiştirmek maksadıyla kurulmuştur. her yıl düzenlediği kurslarla idari memurların yönetici niteliklerine katkı sağlamaktadır.
aynı adla yayımlanan dergisindeki bazı makaleleri kullandığım; programlarıyla kamu kurumlarına ve üniversitelere hizmet veren lisansüstü eğitim kurumu.