bundan sonra her pazar sabah gazetesi'nin verecegi amerikan gazetesidir.
sabah gazetesinin recep tayyip erdogan'in damadinin gazetesi olmasi ve new york times gazetesinin de bir amerikan gazetesi olmasi sonucunda amerikan kulturunun, gunluk hayatinin, siyasetinin, spor, sanat haberlerinin artik ulkemizde de bu sayede haber alinabilmesi neticesinde akillara ilk basta birkac soru isareti getirse de biraz dusununce kendi kendine altina donusuyor bu soru isaretleri.
1851 yılında henry j. raymond ve george jones tarafındankurulan gazete, 1896 yılında yahudi yayıncı adolph ohcs tarafından satın alındı.torunu olan arthur ochs sulzberger jr. gazetenin yayıncısı ve genel müdürüdür.
15 haziran çek cumhuriyeti maçının ardından yorumlarda bulunmuş olan gazete.
'Hakem, kaleci Volkan'ı mağara adamı şiddetiyle bir rakibi yere fırlatmasından dolayı oyundan atmakta tamamen haklıydı. Türkler, zafer anında bile rezilliği tasvip etti.'
internet sitesinde, bilmediginiz kelimenin ustune gelip cift tikladiginizda o kelime uzerinde soru isareti beliren, o soru isaretine tikladiginizda da o kelimenin anlamini belirten pencerenin acilmasi gibi cok faydali bir uygulamasi olan gazetedir.
zaman gazetesinin the new york eyaletinde çıkan tamamen ingilizceye çevrilmiş edisyonundan oluşan amerikan baskısı. imtiyaz sahibi fethullah gülen ve çok tuhaftır ki künyesinde başka bir adamın adı yazıyor. zaman gazetesini ters çevirip bakınca ismini namaz olarak okuyabiliyoruz. farklı okumalara açık olması yönünden zaman'la gene benzeşiyor. tersten lambaya tutup bakınca semit oluyor yani semitizm. gazetenin finansörlerine bakınca şok oluyoruz çünkü herkes bobby herkes melody (çünkü kadınlara da editöryal ağırlık veriyorlar), yani bir tane joel yok. şimdi sonraki şoka hazır olun elimizde ne var? semit. peki the new york'un analgramı ne? i n a t. ve a n t i. yani "inadına anti semitizm". işte fethullah'ın düsturu. sonuçta yahudinin diyarında dünyaya kafa tutan muhteşem bir gazete.
not: ekşisözlük'ten alıntıdır.
1851'den itibaren bütün arşivine erişilebilen; cumhuriyet,hürriyet,milliyet gibi köklü olmak iddiasındaki gazetelerin bakıp bakıp hizaya gelmesi gereken gazetedir. ama yok onların götü böyle arşiv filan yayınlamaya yemez. genç kuşağın darbe sonrası "kahraman ordu" diye geri vites manşetler attıklarını görmesi onların hiç mi hiç işine gelmez.
1851 den günümüze kadar olan tüm sayılarına online erişilebilen gazete. hatta bunların içinde anahtar kelime ile arama bile yapılabiliyor. ancak kötü yanı şu ki 1920 den sonrasını araştırmak için paralı üyelik gerekiyor. ahan da linki;
gün itibariyle internet erişimi ücretli olan makalelerini artık ücretsiz olarak yayımlama kararı alan gazete. şimdilik ,1851-1922 yıllarındaki ve 1987'den günümüze gelen arşiv de dahil olmak üzere, sistemin tümüne erişim ücretsiz olacak. 1923'le 1986 yılları arasındaki arşivdeyse bazı kısımlar hâlâ ücretli. http://www.times.com