Agresiflikle bir dirhem ilgisi olmayan erkeklik hormonudur.
Sabah uyandığınızda yaşadığınız sabah ereksiyonu, yüzünüzde çıkan kıllar, kalın ses ve cinsel istek hep bu hormon yüzündendir.
Çok kıllı olmak ya da az kıllı olmak testosteron yüzdesiyle direkt de ilintili değildir. Yani kıl yumağı tiplerin testosteron seviyesiyle ilgili direkt fikir sahibi olursanız hata yapmış olursunuz.
Ortalama olarak 50li yaşlara gelince erkek cinsi andropoz a girer ki bunun nedeni esasen yaşlanmaya başlayan bedenin testosteron üretmesinin azalmasıdır. Cinsel isteksizlik bunun en belirgin özelliğidir.
Kadınlarda da eser miktarda bu hormon bulunur. Eğer seviye aşılırsa kadınlarda da kıllanma ve ses tonunun kalınlaşmasıyla kendini belli eder.
Çocuklarla temasa geçildiğinde %90 oranında azalan hormon. Bi çocuğa dokunulup sevildiği an vücut aniden salgıyı keser. Keser ki çocuğa karşı her hangi bi ipnelik düşünülmesin.
Kimileri buna biyolojik ahlak derken evrimsel psikologlara göre bu mekanizma hatalı gen aktarımının önüne geçmek için geliştirilen sistem.
Sporcuların steroid adı altında kullandığı hormonlardan biri. Halk arasında ilaç diye geçer. Erkeksi özellikleri artıran bir hormondur. Bunun için kaslanmayı çok hızlı bir şekilde antrenmanlarla paralel olarak artırır. 2 ayda 15 kilo artış sağlayabilir. Gördüğünüz devasa kaslara sahip adamlar bu hormonlar sayesinde o boyutlara ulaşır. Protein tozu ayrı bir şey bu hormonlar ayrı. Protein tozuyla devasa kaslara sahip olunmaz.
erkeklik hormonu olarak da adlandırılan bir hormondur.
bu hormon testislerde üretilir ve sakal çıkmasına, sesin kalınlaşmasına, spermin üretilmesine sebep olur.
kas gücü ve kemik sertliği de artar bu hormon sayesinde.
testosteron seviyesi erkeğin vücudunu olumlu veya olumsuz etkiler.
seviye cok fazla yükek ise olabilicekler:
*kas çabuk, hizli gelişmesi
*yumurtalarin küçülmesi
*kel olmaniz
*sivilce coğalmasi (steriod akne)
*kardiyovasküler sistemin hasar gorur
*tromboz/ felç, beyin kanamsi gecirme riski artar
*posikolojik hastaliklara yol acabilir (depresyon, saldirganlik vesaire)
seviye düşüklüğünde ortaya çıkabilicek hastalıklar:
Birtanesi doğuştan:
bu hastalıkta 25 yaşına kadar her şey normal sonra birden bire seviye düşüyor. bu da tabi libido ve potensi olumsuz etkiliyor. yani libido kaybı ve kemik atrofisne bu hastalıklardan bir tanesi.
diğer hastalık ise kişi ergenliğe bile giremiyor. fakat bu çok nadir bir hastalıktır (6000-8000 erkekten 1inin başina gelebilir)
bir başka bir hastalik ise pubertas tardadır.
bu hastalıkta kişi çok geç ergenliğe giriyor (20yaşindan sonra) ve sonra da ilerde sorunlar yaşıyabiliyor.
kadikoy moda'da oyun atölyesinde sahnelenen oyun. son sahnesine kadar gülmekten karnınıza ağrılar giren, basarılı oyuncu kadrosuna sahip mükemmel oyun. mutlaka izleyin.
kadıköy oyun atölyesin de Andrzej Saramonowicz'in yazdığı oyun. oyuncular Orhan Aydın, Ruhi Sarı, Emre Altuğ, memati(Gürkan Uygun), Bülent Şakrak, Gökçer Genç, Gökhan Yıkılkan...
oyunda kadın yok. kadın olmadan keyif midir, biz erkekleri anlatabilmişler mi acaba demeyin gidin. ben çok başarılı buldum oyunu. ayrıca kadınların ne olduğu noktasında çook yerinde tanımlamalar var...
not : emre altuğ çağla şikele fena giydiriyor, adam oynamıyor yaşıyor.
Küçük pipili, kısa boylu, bok kokan, çirkin, aptal, cahil... orospu çocukları; götü sikilmişler kendilerini kral filan zannederler bundan birkaç nanogram ilkel beyinlerinin kıvrımlarına nüfuz edince.