bugün

Kendisinden yüzyıllar sonra bazı din kitaplarının alıntıladığı teori. * *
Zira teorinin kökü okadar unutulmuşturki sanki okyanus ikiye ayrılmış bir tarafında bir çeşit öteki tarafında başka çeşit su varmış gibi düşünülmüştür.
(bkz: kuran da geçen suların karışmama meselesi)
Cebeli Tarık'ta Tatlı ve Tuzlu suyun birbirinden ayrıldıgı yer;

görsel
*
allah'ın varlığından şüphe duyanlara kapak olan olaydır.
yüce Allah'ın bir lütfudur.
sudan sebeplerle ilahlarını kanıtlamaya çalışanlara bir kez daha gülmemizi sağlayan olaydır.
o kadar mı acizsin ki yoğunluğu farklı olan iki sıvının karışmamasından dinini kanıtlıyorsun?
sonra da gençler neden ateist oluyor? neden usc'ye inanmıyor? dinimizi daha iyi kanıtlamamız lazım mesela ketçapla mayonez karışıyor onu deneyebiliriz bence.
ikisine su desek bile aslında ikisi aynı şey değildir. su ile zeytinyağı nasıl birbirine karışmıyorsa, bu da hemen hemen aynı şeydir.
"peki buna ne diyeceksiniz putperest pezevenkler"? *
allah'ın bir hikmetidir. her şeyin bir denge içerisinde olduğunun kanıtıdır.
"the place where two oceans meet" isimli fotoğrafı iki okyanusun karıştığı nokta diye çevirmeyi başaran arkadaşları bize gösteren karışır mı karışmaz mı tartışmasıdır. meet nicedir karışmak anlamına gelirmiş? biraz bilgilendirilmek istediğim konudur.
kurana göre mümkün olandır.
Ve iki denizi serbest bırakan O'dur; biri lezzetli ve tatlı, diğeri tuzlu ve acı. Aralarına bir perde koydu. Birbirlerine karışmalarını engelledi.(furkan-53)

şunu söyleyelim dünyada tatlı deniz diye bir şey yoktur, tuz oranı az denizler vardır.
bu sebepten tefsirciler tatlı olan denizden nehir, akarsu gibi anlamlar çıkarmışlardır. ancak bahsedilen nehir veya akarsu bile olsa bu durum yine fizik yasalarına tamamen aykırıdır.
çünkü farklı tuzluluk oranındaki iki suyun birbirine karışmaması gibi bir durum asla söz konusu değildir.
zaten deniz ve okyanusların tuzlu olmasını, tatlı olarak bildiğimiz nehir ve akarsular sağlar. nehir ve akarsulara, suyun zamanla aşındırdığı kayaçların içeriğindeki tuz karışır. sonra bu tuzlu sular da deniz ve okyanuslara dökülür.
Dünya'nın sayısız noktasında, özellikle nehirler, kimi zamansa okyanuslar ve denizler, içlerindeki mineral ve içerik farklılıklarından ötürü farklı renklerde görünürler ve akış yönlerine/hızlarına da bağlı olarak kavşak denen buluşma noktalarında sanki birbirlerine karışmıyor gibi görünürler. 1400 yıl evvelin imkanları dahilinde oluşturulmuş bir kitapta da ne görüldüyse o yazılmıştır.
suyun ne ile tatlandırıldığı belirtilmediği için beni dumura uğratan durum.

doğal tatlandırıcılardan;

akçaağaç şurubu,
hurma şekeri,
esmer şeker,
agave şurubu,
stevia,
kamış pekmezi,
bal
ya da panela ile mi tatlandırılmış?

yoksa

sakarin,
sukraloz,
asesülfam,
aspartam,
ya da neotam gibi yapay tatlandırıcılarla mı tatlandırılmış?

ilgililerden açıklama bekliyorum. zira bahsedilen su 'nötr' olarak düşünülür ise tuzlu suyla karışmama durumu meydana gelebilir.
(#41625654) 21. yy da hala "nötr" su ile tuzlu suyun karışmadığı sanılıyor. karışmaz diye bir şey yok. azıcık zaman alsa da karışır güzel kardeşim.
imkansızdır.

dünya üzerindeki tüm su kütleleri birbiriyle karışmaktadır, karışacaktır da. söz konusu duruma ispat gösterilen fotoğrafta iki su kütlesinin birbirinden ayrılması (perde çekilmesi vs) söz konusu olmayıp, su içindeki mineral ve içerik farklılıkları sebebiyle bu intibaya sebep olan bir 'görüntü' oluşmaktadır sadece.
Cebelitarık boğazını bilmeyen malları sergilemiş başlık cebelitarıkta okyanusun tuzlu suyu ile denizin tuzlu sayılamayacak suyu karışmaz oradan bahsediyor ayette.