bugünlerde türk siyasi tarihi karanlık bir şekilde yazılmakta. siyaset boyut düşürerek, meclisi katillerin konuşabileceği bir alana çevrilerek tarihe not düşülmüştür, sonu hayırlara vesile olsun.
Bu sıralar ilgim artıyor. Anca belgesel izliyorum işi gücü bıraktım belgesele bakıyorum aq sonra iş yetişsin diye evde çalışıyorum onda da belgesel açıyorum.
avrupa hunları bu gruba dahil olmamakla birlikte hunlar göçebe olmaları nedeniyle yağma yapmış olsalar da, kasıtlı ve sistematik biçimde yakıp dökme ve katliam hareketine girişmemişlerdir.
bir olayın gününü, ayını ve yılını bidiren söz anlamındaki tarihe aşırı bir ilgim var. otobüslerde falan otobüs ekranına bakmak inanılmaz hoşuma gidiyor. diğer bilim dalı olan tarihe de ilgim var.
"Tarih büyük halk kitlelerini oyalamaya ve insanlığa ilişkin işler hakkında fikir edinmemize olanak verir. .. Yalan, doğal olarak tarihsel bilgilendirmenin içine sokulma nedenleri :1-bazı görüş-eğilimler lehine partizanlık..2-bilgi kaynaklarına körükörüne inanma..3-bir olayın ne anlama geldiğini, ne bildirdiğini bilmemek..4-herkes gerçeğin kendisinde olduğu kanısındadır..5-durum ve koşulların gerçeğe uygulanışını bilmemek…6-övgüler olamadan bu dünya büyüklerine yaklaşılamadığı için onların tarihi allanıp pullanır..7-uygarlığın doğal nitelikleri hakkında bilgisiz olmak" ibn-i haldun
Milattan sonra 1000 yılında yaşayan 7 büyük devlehtin bugün hayaleti bile yok: fatımiler, endülüs emevileri, o dönemin iran devleti, Inca benzeri bir güney amerika imparatorluğu, doğu roma, kuzey çin ve güney hindistan'da kurulan asıl çin ve hindistan'dan bağımsız birer çin ve hint devleti.
bir bilim dalı. genellikle insanlar zor olduğundan ya da sıkıcı olmasından dem vururlar.
nedendir bilmem hiç bir zaman sadece ders gözüyle bakmadım. alanım olmamasına rağmen sürekli farklı kaynaklardan araştırır ve okurum.
özellikle türk tarihi üzerine okumayı severim. bugünkü mevcut olaylarla geçmişte yaşanan olaylar arasında bağlantı kurmayı çok severim. bir dönem olayı o kadar abartmıştım ki savaşlarda devletler bu savaşlara kaç at kaç eşekle gitmiş oraya kadar öğrenmeye çalışırdım. insanlar ne kadar sevmese de bu bilimin üzerine gitmeli ve okumalılar.
"...napolyon bir zamanlar; "tarih, üzerinde anlaşmaya varılan bir masaldan başka nedir ki?" demişti. gülümsedi. tarih, yapısı itibariyle daima tek taraflı bir tutanaktır...."
https://galeri.uludagsozluk.com/r/1992226/+ soruda yer alan ayrıntının güzelliğine bakın bir de şuanki duruma. vay anasını dedirtir.ülkedenin yönetiminde zihniyet yapısı bile körermiş.