tam gün yasası

entry61 galeri1
    11.
  1. özel muayenehaneye gidemeyecek durumda olan vatadandaş için bir umut yasasıdır. aynı şekilde hipokrat yemini yerine adam smith yemini eden doktorlar için üzüntü verici bir yasadır.

    hiç sevmesem de, bıçak parası ve tam gün yasası konusunda hükümeti tebrik etmek gerekiyor. tamam tebrik ediyoruz da, kemal unukıtan'ın cleveland'ını da unutmadık. o ayrıcalık da tüm yurtdaşlara verilsin. neyse.

    son olarak;
    şu zaman kadar birileri hep iyi tedavi oldu, birileri kötü tedavi yüzünden ölmek zorunda kaldı. umarım değişir.
    2 ...
  2. 10.
  3. düzgün bir maaş önerisiyle çözümlenbilir anlaşmazlık gibi görünüyor.
    (bkz: hayırlısı)
    0 ...
  4. 9.
  5. doktorların bir çoğunun hastanede "tam anlamıyla" yan gelip yatması ve gelenleri de muayenehanelerine yönlendirmesi sonucu çıkarılması şart olan yasadır. tabi bu yasa çıkarıldıktan sonra devlet hastanelerinde çalışan doktorların maaşlarına iyileştirme yapılmazsa bir anlamı kalmaz. hizmet bekliyorsan, önce hizmetlinin çalışabileceği şartları iyileştirmen gerekir.
    3 ...
  6. 8.
  7. para kazanmanın bokunu çıkaran kasap doktor bozuntularından dolayı çıkmış olan yasadır.

    sen ettiğin yemini hiçe sayar milletin kanını emersen bu memleketi yönetenler de seni izaya çeker.

    bu memleketde şifa bulmak için illa doktorun muayenesine uğrama zorunluluğu ortadan kalkmalı.
    3 ...
  8. 7.
  9. doktorların yarı zamanlı devlette yarı zamanlı özel sektörde yahut kendi muayenehanesinde çalışmasını engelleyecek olan yasadır.

    güzel yanı nedir?

    şimdi ssk da bir doktora gidiyorsunuz, ameliyat kararı veriyor.

    ben x özel hastanesinde de çalışıyorum, burada sıra gelmez istersen seni orada şu fiyata ameliyat edeyim diyor. halk mağdur, özel hastane kazanıyor, yarı zamanlı hekim kazanıyor. devlet hastanesinde çalışan aynı branştaki tam zamanlı doktor o da kaybediyor o da mağdur.

    şimdi ne olacak?

    özelde çalışanla devlette çalışan doktor maddi olarak hemen hemen aynı kazançlara sahip olacak. özel hastaneler kaybedecek, özel hastanedeki doktorların ciroları düşecek. devlet kazanacak, devletin doktoru kazanacak.

    eylem yapma olayı ise sırf galeyana getirmektir.
    3 ...
  10. 6.
  11. karşı mısınız bu yasaya?
    bir profesörün aldığı aylık maaş ile nasıl geçineceğini düşünün. doktorluk eğitimi mezun olduktan sonra bitmiyor. kitabı var kongresi var bir sürü şeyi var. doktorlar tek tabanca yaşamak zorunda da değiller. evlenecekler çoluklaru çocukları olacak... bunların giderleri var. hadi bakalım buyrun geçinin o parayla.

    ibnelik edip gel muayenehaneme diyenlerin de götüne koyayım.
    2 ...
  12. 5.
  13. tam ün yasası tam bir kölelik yasasıdır.
    2 ...
  14. 4.
  15. son derece yerinde bir yasadır. ya devlettin maaşlı bodrolu doktoru olcaksın ya olayı kişiselleştirip kendi muayenehaneni açacaksın. hem devletten maaş alıp hem muayenehane açmak bu devlete külfetten başka bişey değildir.
    3 ...
  16. 3.
  17. kamuda çalışan bir inşaat mühendisi nasıl kendine ofis açamıyorsa, doktor da aynısını yapamamalıdır. düşünsenize, belediyede imar müdürü, gelen müşteriye git benim büroda sana proje çizeyim diyecek. akıl alır şey değil. acilen yasa çıkarılmalı!
    7 ...
  18. 2.
  19. bir zamanlar "benim memurum işini bilir" diyen bir başbakanımız vardı. yani maaşları yetmiyorsa rüşvet alır bir şeyler yapar geçimini sağlar hesabı.

    kamu kuruluşları ve özel hastanede(veya muayenehanesinde) aynı anda çalışanların iki işte birden çalışmalarının önüne geçilmesi. bu sayede küçük ama yetkili bir kesim, her iki yerden maaş alırken, gemisini yürütemeyen doktorların çoğunluğunun maaşları düşük tutuluyordu. şimdi maaşlar yükseltilerek özel sektörde çalışanlar ile devlet kurumunda çalışanların arasındaki fark azaltılacak.

    hastalar ile doktorlar bu işten memnun. kim memnun değil dersen tepeleri ele geçirmiş gözlerini para hırsı bürümüş bir kaç zengin doktor.
    3 ...
  20. 1.
  21. şuan trt3'ten naklen oylamasını izlediğim yasadır. tüm hekim dernek ve birliklerinin itirazlarına rağmen sanırım bu gece çıkacak. en son 1980'de yine tamgün yasası gelmiş sonra kalkmıştı. aslında yasalar böyle çocuk oyuncağı olmamalı. koskoca bir ülkenin sağlık gibi bir can damarı, gelip geçen iktidarların seçim kozu haline gelmemeli. 1-2 sene sonra iktidar değişsin yine yasa iptal olacak. bazı yasalar ülkenin temel politikasının güvencesi altında tutularak uzun yıllar değiştirilemeyecek şekilde onaylanmalı bence. bak girmek istediğimiz avrupa birliği ülkelerine; adamlar 22 yıldır aynı sağlık politikasını ve yasasını kullanıyor. biz de ise kafasına esen tayfasını yanına alıp istediği yasayı değiştiriyor, daha ne denir bilmem ki..
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük