emniyet güçlerinin gerek barikat kurarak, gerekse nöbet tutarak sürekli olarak varlığını hissettirdiği, bir nevi gövde gösterisi aracına dönüşmüş olan meydandır.
bugün yüzlerce polisin geçit yaparak toplandığı, dahası etrafındaki yolların araç trafiğine kapatıldığı meydan. bunun dışında geçtiğimiz yıllarda bir "bayrak protestosu" mitingine de ev sahipliği etmiştir.
savaşarak mücadele ederek değil hükümet izin verdiği için 1 mayısta miting yapılabilinecek mekan olmuştur.
bazı solcuların da en çok busundan nefret ediyorum be abi. nedir bu ikiyüzlülük. izin vermezsin faşist olursun. izin verirsin bakın savaştık söke söke aldık derler. kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz hayal aleminizde.
bugünlerde adının değiştirilmesi gündeme gelen meydandır. adının 1 mayıs meydanı olması için iktidar ve muhalefet birlikte çalışıyor. bir tek o kalmıştı zaten sorunumuz, değişsin bakalım belki işsizlik oranları düşer, refah seviyemiz yükselir. ha gayret.
Taksim semti ve meydanı adını, eskiden Galata-Beyoğlu suyunun taksim edildiği, Taksim Maksemi'nden almıştır. 1730'lü yıllarda Boğaziçi kıyısında artan yerleşim nedeniyle ortaya çıkan su sorununa çözüm için yapılan makseme kanallarla getirilen su, buradan çeşitli yönlere taksim ediliyordu. Suyun taksimi yıllar içinde meydan ve çevresine de adını verdi. Taksim'in meydan olması da Cumhuriyet dönemi sonrasında yaşandı. Taksim Meydanı Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde yeni devletin bir simgesi olarak görüldü. Cumhuriyet Anıtı çevresinde yapılan törenler ulusal övünç tabloları olarak yansıdı. *
sürekli çevik kuvvet otobüslerinin önünde durduğu taş duvar eskiden şehre su taksiminin* yapıldığı büyük bir çeşmedir.meydan ismini burdan alır.
bir de osmanlıda karşının meydanıdır,bilmeniz gerekir ki eskiden karşı demek galata demekti istanbulda.üsküdar istanbuldan sayılmazdı,hatta oraya ayrı kadı atanırdı.