birbirine iyi duygular beslemeyen iki ülkedir. özellikle yakın tarihimizdeki gelişmelerden kaynaklanan * durumdur. yunanistan ın türklere karşı olan kini, bizim yunanistana olan kinimizden çok daha fazladır. zira her seferinde tokatı atan taraf biz olmuşuz.
yok artık ülkemizin durumu pek parlak olmasada hakaret niteliğindeki bu kıyaslamayı haketmemektedir. nitekim osmanlı en berbat yıllarında bile avrupa arkasında olduğu halde yunanistan ı (sanırım 1903 olacaktı) paramparça etmiştir.
ekonomisi gümlediği halde hala da gerçekçi ekonomi politikaları önerileri yerine hayal tacirliği yapan kişilerin iktidar kazandığı yunanistan ile ülkemizin karşılaştırıldığı versus biçimidir.
demokratik yollarla başa gelmiş liderler her halükarda atamayla gelen yöneticilere nazaran gayet saygıdeğerdir. ancak seçim vaadleriyle hareket etmeye kalkamayacağı kesin olan alexis tsipras'ın işinin ne kadar zor olduğu kendisine oy veren seçmen profilinden de anlaşılabilir. 'yunanistan ın makarnacıları' diyebileceğimiz bu kitlenin temel derdi, tıpkı 2002'den beri ak parti'ye oy veren seçmen gibi ekonominin bir an önce düzelmesi, maaşlarının ödenmesi ve doğru düzgün hayat standartlarına bir an önce kavuşmaktır. öyle ab'den alınan borçları ödemeden falan nasıl olacak o işler diye sorarlar adama. kan emici olarak tanımlayabileceğimiz koalisyon hükümetleri de mal mal borç alarak bizim üretim faaliyetlerini batının vesayeti altına sokup ülkeyi kilitlemişti, evet. ancak ak parti türkiye'nin borcunu takır takır son kuruşuna kadar ödemiştir. hem iflas etmemize mani ol, hem bize borç ver, hem bizim için iyi kötü bir ekonomik çözüm geliştir, hem de vazgeçtik borçlarımızı sil. goygoyculuğun bile bir sınırı olmalıdır.
yunanistan'a halihazırda özenen solcu postlu türk faşistleri ise bir başka başlığın konusudur.
Geçen senelerde bu ülkeyi asagiliyorduk yok efendim Yunanlar saat 3 den sonra dükkanları kapatıyor yok efendim hiç çalışmıyorlar 6 saatten sonra mesai istiyorlar vs diyorduk. Aradan 2 yıl geçmedi biz çok çalışan sabahın 6 sında kalkıp metrobüs ile ise giden 12 saat çalışan yurttaşlarımız yüzde 50 fakirlesti. Son durum yunanista enflasyon eksi 0,9 çıktı bizde TÜiK kalem oynatmalari ile yüzde 9,9 ama halkın enflasyon oranı yüzde 50. Ama neyse ya batı bizi kıskanıyor.
eşit: turizm: aşağı yukarı eşit
tarih: milattan önce yunanistan, milattan sonra türkiye
yunanistan'ın alacağı konular:
asgari ücret: yunanistan paramparça eder ( 750 euro, türkiye 235 ) kişi başında düşen milli gelir alım gücü
politika, politik güç
evet özet bu, benim için asıl önemli olan ekonomi, askeri güç değildir
ki gerçekte de böyle olmalı. misal bir çok ab ülkesinin mevcut askeri teçhizatı oldukça az,
fakat lazım olursa direkmen üretebilir.