Bu bilgi eksik bir bilgidir ya da bilerek tamamlanmamıştır.
Aynı maddenin anayasadan çıkarılışı da laikliğe geçişle birlikte oldu.
Sözü edilen tarihte 3 Mart 1924 tarihine dadar halifelik geçerliydi.
Bu bilgiyi eksik veren kişi kasıtlı değilse yanlış bilgilendirilmiştir.
Doğru bilgi şöyledir:
Özellikle hukuk alanındaki gelişmeler, Devletin rejimine de lâik bir renk verme zamanının geldiğini göstermekteydi. Bu bakımdan 1928 yılı çok önemlidir. 10 Nisan 1928 tarihli Anayasa değişikliği ile lâikliğin artık su götürmez biçimde rejime yansıdığı gözlenmektedir. Bu değişiklikte, Anayasanın 2. Maddesindeki, devletin dininin islâm olduğu hakkındaki hüküm kaldırılmakla artık lâiklik ilkesi benimsenmiş olmaktadır. Gene aynı değişiklik sırasında 16. ve 38. maddelerde yazılı antiçme biçimindeki vallahi sözcüğünün kaldırılması, artık istenilse bile dinsel antiçmenin parlamentoda mümkün olmadığını göstermektedir. TBMM nin görevleri arasından ahkâm-ı şeriyyenin tenfizi nin kaldırılmasıyla da, gereken bütün anayasal düzenlemelerin lâiklik doğrultusunda tamamlandığı izlenimi doğmaktadır.
* bu ikinci madde özellikle chp'nin ideoloğu munis tekin alp kod adlı moiz kohen'in yoğun propagandaları sonucunda kaldırılmıştır. dönüm tarihi 1928'dir. tam da tekin alp'in "kahrolsun şeriat hükümeti" diye bir propagandaya başladığı ve "türkleştirme" programını açıkladığı tarih.
bu slogan, türk toplumunda, tarihte ilk defa atılıyordu. geçmişte, en başıbozuklar bile şeriat isteriz diyordu. ama sözkonusu tarihte moiz kohen'in bu görüşüne destek veren (fuad köprülü falan gibi) birçok kalemşör de olmuştu...
Yoksa çağcıl dünyaymış, uluslaşma süreciymiş oymuş buymuş yalan, bi tarafına kodumun yahudileri işte, böyle pis adamlar Türklüğe, Millet bilinci kazandırıp kendilerine güçlü düşman üretmek için çabalamış durmuşlar. Halbuki ne gerek vardı laikliğe değil mi? Bedevi araplar gibi uluslaşmadan kalıp filistin gibi kendimize tecavüz ettirmek Bu ülkenin lehine olacaktı.