sızıntı

entry84 galeri1 video1
    8.
  1. ismiyle müsemma dergi. sızıyorlar efendim durduramıyoruz.

    edit: eeeeeeee yıl 2006 bundan 10 yıl öncesine karşılık geliyor, şimdiden geçmiş olsun diyorum.
    3 ...
  2. 7.
  3. yaklaşık 26 yıl önce yayımlanmaya başlayan türkiye ve yurt dışı olmak üzere toplam 700 bin civarlarında trajı olan bilim-ilim-kültür... dergisi(fem'deki öğretmenin böyle söylemişti).aylık olarak çıkan ve birçok konu da gerçekten de güzel makakelelere, yazılara sahip olan ama fiyatı 3 ytl olduğundan biraz kasan dergi.gerçi bana hocalar bedavaya veriyolardı ama neyse...
    3 ...
  4. 6.
  5. 5.
  6. Bilimsel olayları dini dogmalarla ele alarak genç beyinlerin içine ''sızmaya'' çalışan her makalelerinin sonunda ''Aslında bunlar zaten ilahi güç tarafından yerli yerine konulmuş olaylar, öğrensek ne olucak nasıl olsa o bizim yerimize kainatı mükkemmel bir şekilde yönetiyor. Biz de doğruyu bulalım ve cemaatimiz içinde yerimizi alarak sevaplarımızı katlayalım'' anlamındaki cümleleri ile bitiren bilim dergisi olduğunu söyleyen cemaat yayını.
    3 ...
  7. 5.
  8. karanlık kafalara giden bir sızıntıdır kendisi.
    4 ...
  9. 4.
  10. çatlak bir yerden suyun geçişine verilen isimdir.sızmaktan türemiştir.
    burası çok sızıntı yapıyor.
    (bkz: doksan karakter kuralı yüzünden cümle içinde kullanmak)
    1 ...
  11. 3.
  12. görüşü nedeniyle pek ilgimi çekmeyen, ama arada denk geldigim bazı yazıları ile bana acaba dedirten, vay be bu dergiden okuyacak bir şey de buldum ya helal olsun dememe vakit kalmadan ne yani bu da mı ilahi güçlerle nurla murla olmuş?? diyip öfflememe sebep olan dergi.
    4 ...
  13. 2.
  14. 1.
  15. barındırdığı yazılar bakımından konu alanı çok geniş olan, fakat bunca genişliğine rağmen, bilimsel tüm verilerin nur çarşafından geçirmesinden mütevellit ortaya çıkan sızıntılardan oluştuğu için oldukça incelen dergidir.*

    bilinçli olarak okuyanlar tüm okuyanların ancak %5'lik bir kısmını oluşturur.

    fetçi mekanlarında, abilerintalebelerinin eline 10 - 20 - 50'lik olarak verdiği abonelik formlarının dolmasıyla oluşan bir abonelik profiline sahiptir. abonelik formları dolu olarak dönmezse, ilgili* talebenin dosyasına* uyarı işlenir; kendisinden dersane, etüd, kitap parası gibi paraların toplanabileceği ima edilir.
    bu nedenle, müşteri bulamayan zavallı öğrencilerin, zamanla orayı burayı parasını cebinden vererek abone yaptıkları da görülür. bir aile evine farklı isimler altında 3-4 tane gelmesi de şaşılacak bir nokta yaratmaz.

    sohbet toplantılarında da, hizmet'e katılıp yolunu doğrultmak isteyenlere ve dersanelerde tuvalet temizlikçiliği yapmak isteyenlere de zorunlu olarak aldırılır abonelikler*.

    bu nedenledir ki, 15 daireli bir apartmana 15 tane dergi gelir. dağıtım elemanları genellikle "mühim olan derginin içeriği değil, bize yaptığınız yardımdır" düşüncesine sahiptir ve savsaktır ama şikayet edilmez. hatta, birileri apartmana gelen 15 dergiden 10'unu götürse, kimse siklemez..

    dergi, büyük üstat*a, yeni faaliyetleri için yardım etmek amaçlı kullanılan bir para kanallığı vazifesi yapmaktadır.
    dağıtımı, üstatlar tarafından çıraklara, çıraklar tarfından da talebelere bırakılır. dağıtım, istekli, arzulu ve öğretiyi benimsemiş talebelere, sırayla çıraklık ve üstatlık yolunda uygulanan sayısız ritüelden birini teşkil eder.

    (yukarıdaki yazıdaki dergi kelimesi gazete olarak da okunabilir)

    (bkz: grand lodge of america)
    (bkz: masonik bir yapılanma olarak fetullah cemaati)
    22 ...
© 2025 uludağ sözlük