bugün

sızıntı

barındırdığı yazılar bakımından konu alanı çok geniş olan, fakat bunca genişliğine rağmen, bilimsel tüm verilerin nur çarşafından geçirmesinden mütevellit ortaya çıkan sızıntılardan oluştuğu için oldukça incelen dergidir.*

bilinçli olarak okuyanlar tüm okuyanların ancak %5'lik bir kısmını oluşturur.

fetçi mekanlarında, abilerintalebelerinin eline 10 - 20 - 50'lik olarak verdiği abonelik formlarının dolmasıyla oluşan bir abonelik profiline sahiptir. abonelik formları dolu olarak dönmezse, ilgili* talebenin dosyasına* uyarı işlenir; kendisinden dersane, etüd, kitap parası gibi paraların toplanabileceği ima edilir.
bu nedenle, müşteri bulamayan zavallı öğrencilerin, zamanla orayı burayı parasını cebinden vererek abone yaptıkları da görülür. bir aile evine farklı isimler altında 3-4 tane gelmesi de şaşılacak bir nokta yaratmaz.

sohbet toplantılarında da, hizmet'e katılıp yolunu doğrultmak isteyenlere ve dersanelerde tuvalet temizlikçiliği yapmak isteyenlere de zorunlu olarak aldırılır abonelikler*.

bu nedenledir ki, 15 daireli bir apartmana 15 tane dergi gelir. dağıtım elemanları genellikle "mühim olan derginin içeriği değil, bize yaptığınız yardımdır" düşüncesine sahiptir ve savsaktır ama şikayet edilmez. hatta, birileri apartmana gelen 15 dergiden 10'unu götürse, kimse siklemez..

dergi, büyük üstat*a, yeni faaliyetleri için yardım etmek amaçlı kullanılan bir para kanallığı vazifesi yapmaktadır.
dağıtımı, üstatlar tarafından çıraklara, çıraklar tarfından da talebelere bırakılır. dağıtım, istekli, arzulu ve öğretiyi benimsemiş talebelere, sırayla çıraklık ve üstatlık yolunda uygulanan sayısız ritüelden birini teşkil eder.

(yukarıdaki yazıdaki dergi kelimesi gazete olarak da okunabilir)

(bkz: grand lodge of america)
(bkz: masonik bir yapılanma olarak fetullah cemaati)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar