Çağdaş Türk ve Dünya tarihi dersinde gerçekleşmiş olay.
soru : SSCB'nin dağılmasından sonra kurulan Türk cumhuriyetlerinin adlarını yazınız.
cevap : (bkz: azerbaycan) (bkz: kazakistan) (bkz: kırgızistan) (bkz: özbekistan) (bkz: türkmenistan).
denenmesi riskli olanlardandır. sınav kağıdına verilen bakınız sonuçlarına örnek verecek olursak;
cevap bulunamayan soruya cevaben bizzat yapılmıştır. sonuç: tabii ki sıfır.
1 sayfa dolusu cevabın sonuna hava olsun diye yazılmış üstüne de ayrı bir yerde açıklamayla bakınız verilmiştir. sonuş içler acısı: 8 sekiz nedir ya. sekiz yani düz sekiz.
-yukarıdaki iki şiir aynı dönemde yazılmalarına rağmen neden farklı şekil hede hödö ?
+* (bkz: çünkü eşeğin zikinden dolayı) yazılır.silgiyle silinmeye çalışılır , yine de görünür çok silsen kağıt yırtılacak.kağıt verildiği gibi sınıftan çıkılır.*
sınavda soruların cevaplarına arkadaştan bakılır ve aynen geçirilir. cevabın altına da (bkz: hasan'ın kağıdındaki ikinci sorunun cevabı) yazılır. onun da altına hocaya itafen: "hocam ben baktım sizde bakınız." yazılırsa o sınav tadından yenmez. böylece hem kaynak belirtilmiş olunur hemde hoca büyük bir zahmetten kurtarmış olunur.
Soru3: Halit Ziya, eserlerinde insani değerleri esas aldığı için onun eserlerindeki kahramanlar insanı her yönüyle adeta kuşatır. Toplumun her kesiminden seçilen kahramanlar, yüzeysel bir şekilde tanıtılmaz. Yazar, kahramanlarının mizacı ve psikolojileri üzerinde yoğunlaşarak onların iyiye ya da kötüye doğru yönelişini tarafsız bir şekilde verir. Bunu yaparken de toplum gerçeklerini göz ardı etmez ve toplum gerçeklerini olduğu gibi yansıtmaya çalışır.
üst satırda bulunan benzer soruda alt satırında yanıtını yanlışlıkla verdikten sonra yorgun düşüp alt satıra "üst satırda değinildi" yazmakla eşdeğerdir ki ben denedim. bilmiyorum sonuç ne oldu.