sınavdan önceki günü sözlükte geçirmenin bir sonucudur. temel bilgisayar dersi * sınavında yaptığım durumdur.
soru:*fprintf komutunu bir örnekle açıklayınız.
cevap: programın sonucunda çıktıları istenildiği gibi görüntülemek için kullanılır. örnek için bkz: 3. soru *
hüseyin sahin' e hakkında düşündüklerimi söyleyemememden dolayı, sınav kagıdının sonuna uygun biryere sözlüğün adresini ve hüseyin sahin bakınızı vermektir. *
Lise yıllarımda çook yaptığım; hocalarımın da bazılarının farketmek istemedikleri, bazılarının gerçekten de farkedemedikleri bir vakadır.
Hele bir biyoloji sınavında bir bknz'lar verilmiştir ki evlere şenlik.
( Soru : Beynin iç organların yönetimini sağlamak için çalışan 10. sinirinin ismi nedir?)
( Cevap : Vagus)
( Soru : Burun salgısının içindeki maddeleri yazınız)
( Cevap : Su, mukus, vs..)
(Benim sınav bitmiştir, civarımdaki kağıtlarda neler yazdığına yerimden öylesine göz atıyorumdur)
Kağıt 1 : Su, mukus, ... (Arkamdaki arkadaşın kağıdı)
Kağıt 2 : Su, "humus", ... (Yanımdaki arkadaşın kağıdı)
(Ben yarılırım)
(Evet, tahminleriniz doğru : Hoca kağıtları okurken bilimum organlarıyla güldü. Asıl daha utanç verici olansa, hocanın kağıtlarımızı karşımızda, öğretmen masasında okumuş olmasıydı)
üst satırda bulunan benzer soruda alt satırında yanıtını yanlışlıkla verdikten sonra yorgun düşüp alt satıra "üst satırda değinildi" yazmakla eşdeğerdir ki ben denedim. bilmiyorum sonuç ne oldu.
Soru3: Halit Ziya, eserlerinde insani değerleri esas aldığı için onun eserlerindeki kahramanlar insanı her yönüyle adeta kuşatır. Toplumun her kesiminden seçilen kahramanlar, yüzeysel bir şekilde tanıtılmaz. Yazar, kahramanlarının mizacı ve psikolojileri üzerinde yoğunlaşarak onların iyiye ya da kötüye doğru yönelişini tarafsız bir şekilde verir. Bunu yaparken de toplum gerçeklerini göz ardı etmez ve toplum gerçeklerini olduğu gibi yansıtmaya çalışır.
sınavda soruların cevaplarına arkadaştan bakılır ve aynen geçirilir. cevabın altına da (bkz: hasan'ın kağıdındaki ikinci sorunun cevabı) yazılır. onun da altına hocaya itafen: "hocam ben baktım sizde bakınız." yazılırsa o sınav tadından yenmez. böylece hem kaynak belirtilmiş olunur hemde hoca büyük bir zahmetten kurtarmış olunur.