1-iç korku duygusu: Dışarıdan belli olmayan ama korkudan tuvaleti gelme durumudur. Belirtisi sıraya doğru kafa'yı eğmedir.
2-Dış korku duygusu: Bu duygunun belirtileri sümük çekme ve hoca'ya titrek sesle şura okunmuyor hocam şeklinde soru sormadır.
3-Gizli korku duygusu: Sınav kağıdına yalan yanlış hızlıca bilgi yazma ve aynı jet hızda silme şeklinde ortaya çıkan duygudur. Kişi kimseye pek soru sormaz ve sınav bitmeden 3 kere hocam şura şöyle mi? diye kopya ister ve hocanın yapamıyorsan ver kağıdını demesine mukabil soru'yu kesip içten içten boku yedim şimdi şeklinde konuşarakta ortaya çıkabilir ki bu en tehlikeli olandır.
'bari çatır çatır çözüyo gibi olayımda kısa süreliğine bi havam olsun sınav çıkışı da hepsine yaptım derim.' diye düşünüp;
kendini mutlu etmeye çalışan vardır.
sorulara verecek cevap bulunamadiginda 'aha bu dersten kalacam' karamsarlığına kapilarak, Kulaklarda başlayan yanma hissi, midede olusan kıpırtılar, el ayak tutmama.
Stresten dolayı gelen sıkışma hissi ve beraberinde gelen kaygı duygusu. Kağıt alındığında sorulara şöyle bir bakılır ve ad soyad yazarken bir nebze olsun rahatlanır. Daha sonra istenilen sorudan başlanır.
noku yedik dediğin andır. son dakka hocaya not yazarsın nasılsa kalcam bari hocanın aklında yer ediyim diyee. sonra bi bakmışsın herkesden yüksek sen almışsındır. herkes bu nasıl olur ya diye bağırır ama sen çok mutlusundur.
Sınavda değilde,vize veya final de, o ilk kağıt önüne geldiğinde hoca hangi soruları sormuş ki diye meraktan catlamanın verdiği duyguyu veremez arkadaş.
sınava girmeden önce oluşan yapay özgüven zamanla kendini aşağılık kompleksine bırakır.herkes bir şeyler yazıyordur mutlaka, herkesin o dersten geçeceğini sadece kendinin kalacağını düşünürsün. sonra yazmaya başlarsın. ders eskiçağdır sen islam tarihinden aklında kalanları yazarsın. yazarsın yazarsın yazarsın.. sonra yazdı da sildi desinler diye silersin. o an çok saçma bir his oluşur. bu durumda kim kimi kandırıyor anlam verilmez. sınav sonrası herkes başına toplanır '' ne yazdın lan o kadar?'' işte en ironik kısım da budur. velhasıl sınav esnasında oluşan his tarif edilmez. her an her şey olabilir. atarsın tutar, atarsın tutmaz, yazarsın silersin, yazarsın silmezsin, bir kağıt daha istersin, bildiğin yerden çıkar, her yere bakmışsındır ama bakmadığın o küçücük paragraftan soru gelir vs. vs.