Yazarların tarih içerisinde yaşamak istedikleri dönemdir; en tehlikeli hayvan'ın yaşamak istediği dönem sokrates-platon-aristotales üçlemesine ev sahipliği yapmış atina uygarlığının dönemidir.
trilyonlarca olasılık varken sen tut 2017' ye denk gel, ama yinede tercih hakkımız varsa orta çağ amerikası güzel olurdu 3 5köle koloni savaşları alırım bir dal.
eski mısır dönemleridir. her bakımdan muazzam zamanlar. o piramitleri nasıl yapmışlar, nasıl bir teknolojiye sahiplermiş, uzaylılar var mıymış yok muymuş ( eski mısır tanrıları ) hepsini görürdük. üstüne ortalama ömrün 45-50 sene falan maksimum. hayatı tadında yaşar zirvede iken göçer giderdik.
1400-1865 arası herhangi bir dönem..
Atalarım Kozan dağlarında bir Osmanlı'ya posta koyuyor, bir Memluklere..
Yiğitlik, mertlik dendiğinde akla biz geliyoruz.
Kozanoğlu, Dadaloğlu, Karacaoğlan..
Dönemin gücüne ve popüleritesine karşı 1865'e kadar direnecek olan asi Türklüğün, Yörük konargöçerliğin, saf Türkçe'nin savunucusuyuz.
Halk ile beylik bir bütün.
Bir beylik ve halkı düşünün ki; beylik boşa ölüm olmasın, yenilgi belli diyerek Osmanlı'ya teslim olmayı düşünürken, beylikten haber gelmeden bağlı köylerinin direnişe geçtiği haberiyle beylik de direnişe tutuşsun. (bkz: Kozanoğlu)
Defalarca kez Osmanlı'nın paralı aşiretleri Çapanoğulları gibi aşiretlere geçit vermeyen Kozanoğlu'nun Varsakları ile Avşarları Osmanlı'nın toplarına diz
Çökecekti.
Ah ulan, ah..
Bir dipnot.
Kozanoğullarının asi çocukları milli mücadeleye tam katkı verip, bağımsız ilk tepki mitingini düzenleyip, müdaafa-i hukuk cemiyeti kurup, tüm Çukurova yöresinde bir yıl daha erken bağımsızlığını elde ederken; Çapanoğlu milli mücadele hareketine isyan ediyordu.
Ve resmi tarih 1700-1865 yılları arasında yaşayan bu beyliği yazmasın.
Türkçe'nin kalesi olduğu için edebiyat dersinde yüzeysel bir değinip geçsin.
Bilinsin ki ölmedik, bitmedik.
Milliyetçi ruhumuzla yaşıyoruz halen.