intihara meyilli ağır abilerdir. o kadar şerefsizdir ki o tipine rağmen kendisini sevdirir. üçü beşi bir araya gelince 19 mayıs kulesi kurup fanuslarından da kaçarlar. dışarıda bok varmış gibi.
geçen sene aynı ebatlarda 2 minik tosbağa almıştım. galiba içlerinden biri gelişimini tamamlayamadı.
ya ayı gibi olan bunun yemini de yiyor ya da ufak kalanın içinde kurt var. evet. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1419334/+
lan şimdi yakından bakınca bunların kabuklar farklı gibi duruyor. bi tanesi kara tosbağası olmasın bunların. hayvan 1 senedir ıslak ortamda mı duruyor yoksa.
iki tanesini beslemeye çalıştığım en güzel sürüngen çeşididir.*
deneyimlerime dayanarak bunların aslında su kaplumbağası olmadığını ama biz insanların onları sürekli suyun içinde yaşamaya mahkum ettiğimiz sonucuna vardım. hep dışarı çıkmak istiyorlar, ne biçim su yaratığı bunlar yaa!!
efendim bunlar kışın uykuya yatmaktalarmış. eğer ki kışın hareketsiz halde görülürlerse öldü sanılıp, atılmamalılarmış.. ama bu geç öğrenildi biraz.. *
küçükken*ninja kaplumbağalardan görmüş olmamdan dolayı pizza yedirmeye çalıştığım, havuzu aç kalmasın diye pizza parçalarıyla doldurduğum, yemediğini görünce türlü işkencelerime maruz kalan hayvancık.
stresi alsın diye alınan ama sizi daha fazla strese sokan hayvanlardır.
birincisi neresinden soluk aldığını anlayamazsınız. ne solunumu yapıyordu bu hayvan diye düşünürken o saatlerdir kafasını suyun altından çıkarmaz. ülen intihar mı ediyor acaba noldu buna şimdi diye kendinizi yer dururken o bir yandan sinsi sinsi size gülmektedir. sabah uyandığınızda bacaklarını çarpık çurpuk bulursunuz aha öldü galiba diye düşünürken o yine size gülmektedir.
ikincisi size sadece yemek vermek istediğinizde gelir. öyle istediğiniz gibi sevip oynayamazsınız bunlarla. çok nankördürler çok. ben şu anki kaplumbağama eski sevgilimin adını verdim. aynı onun gibi. ben sevmek istedikçe kaçıyor.
suyunu da her gün değiştirmenizde fayda vardır eğer palmiyeli bir fanus kullanıyorsanız zira bu hayvanlar çok çabuk mikrop kapıyorlar. hah bak şimdi ya bir hastalanırsa stresi bindi üstüme. of!
evde en bakılası hayvanlardan biridir. aldığınızda minnacıktır. büyütürsünüz ve yıllar sonra kocaman olurlar. bunlar yıllaaaar yıllaaaar boyu yaşayabilirler. çocukken alıp çocuğunuzun görmesi bile muhtemeldir. bakması sevmesi zevklidir. göz göze geldiniz mi o bakışlarını ayırana kadar siz de ayıramazsınız. öyle muhtaç ve sevimli bir hali vardır ki, ona çok çok çoook iyi bakarsınız. *
sevimli hayvanlardır su kaplumbağaları.evde bakmak için idealdir.kış aylarında pek hareket etmez, sık yem yemezler.yazın bir canavara dönüşüp ortalıkta fır dönerler.pek dayanıklıdırlar.suyun dışında kaybolup 3 ay sonra ortaya çıkabilirler.güneşi pek severler çünkü en çok ihtiyacı olan şeydir.kabugununn sert kalması gerek bunun için bir güneş bir de yumurtanın haşlama suyunu bir gün kabuklarıyla bekletip suyuna atmak gerektir ki bu kabuklarını şahane yapar.öyle kremlere kabuk sertleştirici ilaçlara gerek yoktur.
60-70 yıl yaşayanları vardır.ufakken kış uykusuna yatırmayıp suyunu sık değiştirmek gerek.balıklar kadar olmasa da klordan etkilenirler bu yüzden suyunu değiştirir değiştirmez içine atmayın.bırakın evde mümkünse güneşin önünde gezinsin.bulduğu herşeyi yerler ama sadece havuzunun içinde çünkü tükürük üretmez bunların ağzı dili, anca havuzundaki su yardımı ile besinlerini yutar, kıvırcıktan çikolataya kadar yiyebileceği şeyler çoktur.özel yemlerini günde bir kere verip meyve sebze yedirilebilirdir.
mantarı olur en kötüsünden o da genelde pet shop dedikleri yerden alınırsa çünkü burada iyi bakmıyorlar kapluşlara, koyuyorlar plastik minicik kaplara sularını değiştirmiyorlar ve mikrop kapıyor hayvanlar hali ile.
erkeklerin tırnakları daha uzundur.yalnızda yaşayabilen hayvandır bunlar.kimseye zararı olmadan havuzunda gezinir yemini yer ve dışarı pislemezler.
havuzu kesinlikle camdan olmalı ve özel birşeyler yapılacaksa ayaklarının tutunması için sivri olmayan taş, ağaç kökü kullanılabilir.sarı rengini pek severler özellikle o renge giderler.gözleri şiştiği vakit eczanedede bulunan merhemleri vardır bulundurmakta fayda vardır.
arada bir ılık suda kabugunu yıkayıp fırçalamak gerektir.bazende yanınıza alıp kendi elinizle hafiften kabuğunu kaşırsanız size eşlik edecek kendini sağa sola sallayacaktır.
kesinlikle ve kesinlikle düşürmemek gerektir lakin kafasını kabuğuna sokamazsa aldığı darbe ile ölebilir.ezilmedikleri ve düşmedikleri sürece basit önlemlerle uzun süre şirin bir ev hayvanı olurlar.
sıcağı çok sevip ayaklarını güneşe bir uzatmaları vardır ki resimlemek gerektir.
burada bir sürü kötü şey okudum.ben 40 litrelik akvaryuda,sazan, japon balığı , buz balığı ve vatozla brilikte besliyorum. gayet de uyumlular.hatta balık beslemekten de zevkli çünkü yem verdiğim için içeri girince beni tanıyor türlü şebeklikler yapıyorlar.elimden yem yer bu keratalar.
şimdi efenim kötü koku olayı şöyle.balık akvaryumunun içinde zaten suya hava üfleyen ve suyu süzen bir filtremiz var.ayrıca da,akvaryum suyunun %50 sini haftada bir değiştirirseniz kokmaz efenim.siz hem filtre cihazı kullanmaz,hem de 15 günde bir suyu değitirirseniz tabi ki kokar.ölü ölüverir zavallı yavrucaklar.