Kennedy Suikastı, zamanda geriye yolculuk ve bilimkurguyu harmanladığı 960 sayfalık yeni devasa romanı 11.22.63, 8 Kasım'da ABD'de raflarda yerini alacaktır.
En iyi korku yazarının olması ötesinde, ABD'ye ve kültürüne en iyi ışık tutan yazarlardan birisidir. Heyecanla bekliyoruz.
özellikle The Dark Tower serisi, yazarın okuyucuyu kendine aşık ettiği yedi kitaptan oluşur. Stephen King in 1982 yılında yazmaya başladığı ve 2005 yılında serinin son kitabı Kule ile bu destansı yolculuğu yirmi üç yılda tamamlamış benzersiz bir yazardır.
Stephen King hemen hemen her kitabında, The Dark Tower serisinin baş karakteri, silahşör Roland dan bahseder. Çünkü Roland aslında Stephen King tir.
romanlarını nasıl yazdığını düşünürken, aynaya bakmasının yeterli olacağını gördüğüm insan.
sayısını hatırlamadığım kadar kitabını okudum ve vardığım sonuçlardan biri de;
bir karakter yaratıp, o karakteri sevdirip, kitabın sonunda o karakteri hakkın rahmetine kavuşturmak. okuyucuyu böyle ters köşeye yatırmayı seviyor.
üstaddır ayrıca. bir ay onun kitaplarını okumak bile, insanda hayal gücünü geliştirir. sayesinde rüyalarım kısa metrajlı korku filmine döndüyse de, vazgeçemem. candır.
kitaplarından uyarlanan filmlerde oynayıp, oyunculuğun hakkını da vermiştir.
ayrıca son duyumlara göre, the walking dead' de bir bölüm yazacakmış. heyecanla bekliyoruz.
Uzun zamandır düşünüyordum King'in ödül koleksiyonunu yansıtmayı. Aldığı ödüllerin en büyük özelliği alanların ve dalların farklılığı. Korku zaten onun arka bahçesi...bunun yanında bilim-kurgu, fantazi, polisiye, kısa öykü ve macera gibi birbiriyle bağlantısız alt dallarda da ödülleri almış bir dahi. Bu kadar geniş bir yelpaze denilince kendisiyle başa çıkabilecek tek isim var o da Edgar Allan Poe sanırsam.
Her şeyi tek bir entry altında toparlamaktansa iki üç entry'e bölmeyi uygun gördüm. Zaman da mesele tabi. Adam bizim entry sayımız kadar kitap yayınlamış nerdeyse.*
Bu nedenle ilk önce artık ismiyle özdeşleşen "korku" alanındaki ödüllerine bakalım. Bram Stoker Ödülü bu alandaki en yetkin ödüllerden biri. Dracula'nın yazarı Bram Stoker'ın anısına Amerikan Korku Yazarları Derneği tarafından 1987 yılından beri dağıtılıyor. Ödül, roman, yeni roman, kısa roman, öykü gibi çeşitli dallarda veriliyor. King neredeyse gediklisi. işte King'in aldığı Bram Stoker ödülleri (diğerlerini vaktim oldukça yazacağım):
Toplamda on ödülle en çok Bram Stoker ödülü kazanmış yazardır aynı zamanda. En yakın rakibi altı ödülle Tılsım ve Kara Ev kitaplarını birlikte yazdığı bir başka korku üstadı Peter Straub
Edit 1: Bakınız düzenlemeleri
Edit 2: Gelen soru üzerine yanıt: Evet Dean Koontz hiç ödül alamadı efendim. Üç defa aday gösterildi o kadar. Korku edebiyatının içinde büyümüş biri olarak Dean Koontz'la zamanınızı öldürmeyin efendim derim. Korku edebiyatının Danielle Steel'idir Dean koontz.*
"Harry Potter serisi korkularla yüzleşmenin, iç gücü bulmanın ve olumsuz durumlarda bile doğru yoldan sapmamanın öyküsünü, Twilight serisi ise erkek arkadaşa sahip olmanın önemini anlatır" sözüyle gece gece kahkaha attırmış über-yazar.
Belki çevirirken o kadar komik olmayabilir, bir de orijinalini yazmak lazım:
"Harry Potter is about confronting fears, finding inner strength and doing what is right in the face of adversity. Twilight is about how important it is to have a boyfriend."
Hey Stephen efendi, Yeşil Yol'la sana hayran kaldım, şimdi Kujo'yu okuyorum elimden bırakamıyorum daha 50 küsur kitabın var büyüksün, adamsın, adamın dibisin.*
carrie dışındaki hiçbir kitabını bitiremediğim yazar. gereksiz tasvirlerini, boşuna uzattığı korku öğelerini sevmiyorum. zaten kitap sonları da kötü oluyor. beceriksiz bir yazarın, yazısını uzatıp da sonunu bağlayamaması gibi. filmleri de kalitesiz. ama istisnalar yok mu? var. 1408 var, yeşil yol var, rose red konağı var. ama yine de bu adam korku ustası diye nitelendirilmemeli. hayal gücü yüksek olabilir ama bir usta değil.
yeryüzünde yaşayan en iyi korku ve gerilim romanlarını yazan insandır. önünde saygıyla eğildiğimdir. ayrıca şu ana kadar sayısız kitabı da film olarak karşımıza çıkmıştır. yani kısaca film sektörü için de olmazsa olmaz bir insandır.
Kennedy suikastini zamanda yolculukla harmanlayıp irdelediği 11/22/1963 adlı romanıyla ABD'de 2011'de yayınlanan kurgu kitaplarda "yılın en çok satan yazarı" unvanını beşinci kez kazanmış modern korkunun üstadı.
Kurgu-dışı kitaplarda, Apple'ın efsane ismi rahmetli Steve Jobs'un biyografisi en çok satan kitap olmuştur.
korkunun kralı,haşmetli üstad stephan king.kurguları inanılmaz derecede muhteşemdir.kitapları akşam vakti iyi gider.saft korkuyu yaşatır.
not:stephan'a bakıp eksiyi basmayın bu türkçeyi bilmiyor diye halbuki bu "han" ifadesi alanında kral olmasını tazeleyen benim verdiğim ekstra bir değerdir.