Toprağı bol olsun. Hatta toprak olsun. Sıradan bir fani. Onu yüceltenler müslümanlar değil iyi anlayın. iyi takip ederseniz bu gün hawking in başlığına girilen entry lere bakarsanız bilimi dine üstünlük taslama aracı olarak kullanan güruhu görürsünüz. Nerdeyse ruhuna el fatiha okuyanlar; bir müslüman bir ateiste rahmet okuyamaz, dinden çıkar. Tabi bu onların çok mu umurlarında? Hayır. Hawking in ölümü bizim çok mu umurumuzda? Tabi ki hayır. inkar ettiği sorsun hesabını şimdi.
Adnancıların biri bir röportaj yapmış, meseleyi kendilerine yontmuşlar. Yok öyle bir şey. ifadelerini analiz edince anladığımız malum Şahıs bal gibi ateist işte.
O değilde ekside adamlar harbiden inanarak stephen hawking 5yil önce musluman oldu sonra siyonistler öldürdü felan diye komplolar üretiyor haha evet hawking müslüman olduktan sonra la ilahe illallah demiş allahu ekber mürtedlere ölüm dinsizlere ölüm demiş. Bu musluman kafası gerçekten olağanüstü.
yahu olabilir neden olmasın. belki inanmak için yeterli sebepleri var. ne bu amk ateistlerin şıhı mı bu adam? hayır ee o zaman? neyin tartışmasındasınız. kimse hawking dedi diye ateist olmadı. kimse de hawking dedi diye dindar olmaz. dağılabiliriz.
Edit: koskoca stephen hawking'den asker arkadaşım gibi bahsetmişim. Ben kim köpeksem.
islamcıların çağ dışı dinini bir şeye benzer tutmak için uydurduğu palavradr. bakın ünlü fizikçi bile bizim dinimizi seçiyor diye. yok öyle bir çıkar onu aklından.
Stephen hawking bile evet tanrı var diyor. Bizim ergen ateistlerdeki kibre bak. Kardeşim bari bu adam kadar bir şeyler bilinde kibrinizin bir dayanağı olsun.
Einsteindan sonra dünyadaki en parlak teorik fizikçi olarak kabul edilen Stephen Hawking, 70li yılların ortalarından itibaren hız kazandırdığı kozmoloji çalışmalarıyla bugün alanındaki en önemli isim haline geldi. 1988de yayımlanan, sağlık masraflarını karşılamak için yazdığı Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Karadeliklere adlı popüler bilim kitabıyla, dışarıdan çok zor gibi görünen kozmolojinin bir anda milyonlarca insan tarafından takip edilmesine ve anlaşılmasına yardım etti.
Cambridge Üniversitesi bünyesinde çalışmalarına devam eden Hawkingin evrenin oluşumunun bilimsel gerçekliklerle açıklanması gerektiği konusundaki düşünceleri, onun zaman zaman ateist bir bilim adamı olarak tanınmasına neden olmuştur. Halbuki her bilim adamı gibi Hawkingin de bilimsel bir sorumluluk taşıdığı ve bilimsel çalışmaların kavramsal ayrımları ve bilimin temel ilkelerini dikkate alarak bu alanda çalışmalar yaptığı bazen unutulmaktadır. Çünkü evrenin oluşumunu incelerken teolojiyi ve manevi motivasyonları dışarıda bırakarak aklı merkeze almak bilimsel sorumluluk taşıyan bir tavırdır. Çünkü deney ve gözlemlerle yapılan araştırmalarda Tanrı kavramını bu sürece dahil etmek, bilimin maddi gerçekliğe dair vereceği cevapların güvenirliğini olumsuz yönde etkileyebilir. Buna göre toplumun Tanrının varlığı ve yokluğu konusunda ikna olma ihtiyacı, bilim adamları tarafından karşılanacak bir moral olmamalıdır. Hatta din ile bilimi iki karşıt kutup olarak görmek bile bu bağlamda yanlış bir tutumdur. Bu sebeple Hawkingin gazeteci Ayşegül Ekinciye verdiği röportajdaki, Evrenin oluşumu bilimin gerçekliğine dayanır. Ama bu, Bilim Kurallarını koyan (onları da yaratan) bir Tanrı olmadığı anlamına gelmez. Açıklamasını, Hawking Tanrının varlığını kabul etti olarak okumak en fazla bu konuda ikna olmaya ihtiyaç duyan ruhun manevi eksikliğine tekabül eder. Hawking ise basit bir biçimde, akıl yoluyla ulaşılacak gerçekliklerin de bir sınırı olduğunun altını çizmiştir. Bir ilahiyatçı olmayan Hawkingin, bilimin ulaştığı nesnel değerlerin de üstünde nesnel bir değer sisteminin olduğunu belirtmesi ne Tanrının varlığı ne de yokluğu anlamına gelir ki rasyonel akıl da bu hassas dengenin bu şekilde ele alınmasını gerektirir. Hawkingin kendinden hiç beklenmeyecek bir açıklama yaparak bu dengeye Tanrı kavramını da eklemiş olmasını en fazla, tutucu bir yanı da olan bilimin, son yıllardaki CERN çalışmalarıyla birlikte ulaşılan bulgular doğrultusunda yeni bir paradigma aramasına bağlamak daha sağlıklı bir yaklaşım olabilir.
hawkingin allahı kabul etmesinden çok bunu dinci beyinliler neden isterler bunu anlamak lazım. aslında çok nettir. çünkü bakın bilim eşittir allah, kooskoca hawking bile adını hamza yaptı, işte budur. gibi zırvalayacaklar. bu zırva onlara sevap point getirmeyecek ama bilim feneri olur, (bkz: deniz feneri) olur falan toplanır bir şeyler işte anlayın.
mesela bu durumda yarın şöyle bir sadaka toplama durumu ile karşılaşabilirsin.
hawking *in allahın mucizesi olan kuantum ve kuran çalışması için bilime yardım. gibi.
Ateistler delirecek, deistler ay şekilde devam edecek, Tanrıya inananlar beynimizi şişirecek, şakirler benimizi sikecek ( adam allah demiş mk, beyninizi sizin cahil herifler.)
Öncelikle Tanrının varlığını kabul etmiş değildir,reddetmemiştir.Bu da bir şeydir.Ateizmin son peygamberi olması hasebiyle önemli bir gelişme bence.Şunu kabul etmekte fayda var; tanrının varlığına "inanırsınız" ya da yokluğuna "inanırsınız". nihayetinde ateizm de yokluğunun kanıtlanması mümkün değilken bir tanrıyı yok saydığı için bir dindir,inançtır. Hem de kimi teistlere göre çok daha körü körüne. Ve bu şahsiyet bence bu ateizm dininin mensubu olmaktan vazgeçmiş yahut tanrıyı yok saymaktan vazgeçmiş. Kim bilir belki de Tanrı onu yok saymaktan vazgeçmiştir..